cortana-hand

Microsoft lacht Siri uit in reclamefilmpje

Microsoft lacht in een reclamefilmpje Apple uit: de Cortana virtuele assistent zou veel beter opdrachten herkennen dan Siri.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft is gestart met een nieuwe reclamespot, waarin ze hun Cortana-assistent vergelijken met Siri. Zoals te verwachten gaat Microsoft frontaal in de aan val: de virtuele assistent Cortana presteert veel beter dan Siri. Als bijvoorbeeld de jaarlijkse viering van je huwelijksdag naderbij komt, dan kun je bijvoorbeeld een herinnering instellen dat je je vrouw moet feliciteren zodra ze belt. Onderweg naar huis wil je een herinnering dat je rozen moet kopen en Cortana waarschuwt ook spontaan als er verkeersdrukte is. Siri is onder de indruk… maar het is de vraag wie het laatst lacht: Microsoft over hun slimmere assistent, of Apple over het moeizame succes van Windows Phone?

https://www.youtube.com/watch?v=w0pjD4qpIpg

Concurrenten van Apple hebben wel vaker de neiging om Apple-producten belachelijk te maken in reclames. De afgelopen jaren is het vooral Samsung, die in reclamefilmpjes de draak steekt met wachtrijen bij de Apple Store en iPhone-gebruikers die als muurbloempjes bij het stopcontact rondhangen. Ondanks die hoon blijven ze wel ideeën imiteren van Apple. Apple is zelf een paar jaar geleden gestopt met het beschimpen van concurrenten. De filmpjes Microsoft vs. Apple waren mateloos populair, maar Apple koos sindsdien voor een andere koers: benadrukken waarom de producten van Apple zo handig en intuïtief zijn.

cortana-handIn het nieuwe Microsoft-filmpje is een Nokia Lumia 635 te zien, die draait op Windows Phone 8.1. Het is de eerste keer dat Microsoft de Cortana-assistent in een reclamefilmpje recht tegenover Siri zet. Wel maakte Microsoft eerder grappen over de iPad, waarin ze benadrukten dat de ASUS VivoTab Smart veel beter als productiviteitsmachine gebruikt kan worden, terwijl de iPad alleen geschikt is voor simpel vermaak. Ruim een jaar later is iedereen de ASUS VivoTab Smart alweer vergeten, terwijl de iPads nog steeds de winkel uitvliegen (toegegeven, wel in een iets lager tempo dan we voorheen gewend waren).

Cortana werd in april 2014 aangekondigd als onderdeel van Windows Phone 8.1. Een Nederlandse versie is nog niet beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 17:24
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.