WhatsApp iOS 8 redesign logo

Een groener, opnieuw ontworpen WhatsApp (concept)

Heeft WhatsApp voor iOS 8 een herontwerp nodig? In een nieuw concept fantaseren we alvast over een strakker en groener WhatsApp voor iOS.

WhatsApp iOS 8 redesign logoOké: strikt gezien heeft WhatsApp eerder al een iOS 7-update gekregen, waarin het ontwerp is gelijkgetrokken met Apple’s redesign. Maar er zit nog veel meer potentie in het app-ontwerp, zo denken flink wat ontwerpers. Zo ook Dmitriy Haraberush, die in een concept WhatsApp compleet op de schop heeft genomen.

Haraberush’s versie van WhatsApp heeft een consequent groene bovenbalk. Daarmee zou de app meer gebruikmaken van zijn merkkleur, die je op het moment eigenlijk alleen terugzien in het icoon en de achtergrond van verzonden berichten. Deze groene bovenbalk lijkt een wens van wel meer ontwerpers: iCulture-lezer Martijn Jegerings had afgelopen jaar iets vergelijkbaars op het oog.

http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/483/894/463.jpg

Het nieuwe concept maakt ook beter gebruik van profielfoto’s, die goed in beeld worden gebracht op het favorietentabblad. Deze foto’s zijn ook prominent aanwezig in het chatvenster. Daar worden berichten van jou en je vrienden niet langer onderscheiden door kleur, maar met een avatar. Hierdoor wordt de app niet compleet gedomineerd door een groene kleurtoon, die immers al in de bovenbalk aanwezig is.

WhatsApp iOS 8 concept favorieten

WhatsApp iOS 8 concept chat

We zeggen het voor de zekerheid maar even: bovenstaand concept is gemaakt door een enthousiaste WhatsApp-gebruiker, die verder geen directe invloed heeft over de app. Een groene bovenbalk in WhatsApp zou echter niet heel gek zijn: WhatsApp is immers deel van Facebook, en de Facebook-app heeft een blauwe balk. Daarnaast is er een gekleurde balk in Facebook’s Instagram-app. Met een likje groen zou WhatsApp makkelijker te onderscheiden zijn van bijvoorbeeld Messenger en iMessage.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 13:00
Categorie Apps
Onderwerpen concept, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.