Apple Beats

Europese commissie keurt Apple-overname Beats goed

De Europese Commissie heeft Apple's overname van Beats Electronic goedgekeurd. Apple en Beats zouden amper met elkaar concurreren.

Apple BeatsEen commissie van de Europese Unie heeft Apple’s overname van Beats Electronics goedgekeurd. Volgens de commissie heeft de overname geen grote gevolgen op de muziekmarkt, omdat het marktaandeel van Apple en Beats op de overlappende gebieden relatief klein is. Met de goedkeuring staat Apple in Europa niks meer in de weg wat betreft de overname.

De Europese commissie benadrukt dat er na de overname nog veel grote koptelefoonmakers blijven concurreren, waaronder Bose, Sennheiser en Sony. Daarnaast zijn Apple en Beats volgens de commissie geen directe concurrenten. Beide bedrijven verkopen koptelefoons die qua functionaliteit en ontwerp genoeg van elkaar verschillen.

Muziekdiensten iTunes Radio en Beats Music zouden wel met elkaar kunnen concurreren, maar Beats Music is binnen Europa nog niet beschikbaar. Daarnaast concludeert de Europese commissie dat streamingdiensten zoals Spotify en Deezer genoeg concurrentie bieden.

Kort samengevat: Apple en Beats zijn niet schuldig aan concurrentieverstorende praktijken met de overname. De Europese markt wordt niet aanzienlijk beïnvloed, wat betekent dat Apple met de overname ook geen oneerlijk voordeel ten opzichte van concurrenten krijgt. De conclusie van de commissie is goed nieuws voor Apple, wat nu nog voornamelijk moet wachten op goedkeuring uit de Verenigde Staten. Pas daarna zal de overname worden afgerond. Apple kocht Beats eerder dit jaar voor maar liefst 3 miljard dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 15:17
Categorie Apple
Onderwerp beats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.