Microsoft Office-apps voor iOS werken nu samen met iCloud Drive

Microsoft Word, Excel en PowerPoint werken nu samen met iCloud Drive, zodat je nog makkelijker documenten op verschillende apparaten kunt bewerken.

Microsoft heeft vandaag de apps voor Word, Excel en PowerPoint bijgewerkt, waardoor ze nu ondersteuning hebben voor iCloud Drive. Het houdt in dat je nu documenten die op iCloud Drive worden bewaard, vanuit deze apps kunt openen, bewerken en weer opslaan. Je hebt er wel minimaal iOS 8 voor nodig, de vereiste om iCloud Drive te kunnen gebruiken.


office-icloud-drive

Lees ook: iCloud Drive: wat is het, wat kun je ermee?

De Office-apps van Microsoft werkten al samen met Dropbox en met Microsoft’s eigen SharePoint en OneDrive-opslagdienst. De ondersteuning voor iCloud Drive maakt het makkelijker om documenten op meerdere apparaten te gebruiken. Maar dat niet alleen: het geeft je ook de mogelijkheid om verschillende kantoorapps te gebruiken, die ook samenwerken met iCloud. Via de Meer-knop in de app krijg je iCloud Drive te zien als extra optie om documenten op te slaan. Je moet dit nog handmatig kiezen, maar je kunt bijvoorbeeld wel bestanden die je al op OneDrive hebt staan makkelijk naar iCloud Drive overpompen met de optie ‘Naar iCloud verplaatsen’.

De Microsoft Office-apps zijn sinds een aantal maanden gratis te gebruiken, maar bevatten wel een aantal beperkingen. Voor privégebruik zitten er echter genoeg basisfuncties in. Helaas is het nog niet mogelijk om bestanden te synchroniseren met Microsoft Office 2011 op de Mac, want die ondersteunt Apple’s iCloud Drive nog niet.

Screenshot via Macstories

iCloud Drive

iCloud Drive is de online opslag voor je iPhone, iPad en Mac. Apple's eigen apps zoals Pages, Numbers en Keynote werken met iCloud Drive, maar ook apps van derden. Dankzij iCloud Drive zijn alle bestanden op al je apparaten beschikbaar. Op de iPhone en iPad vind je iCloud Drive in de Bestanden-app, terwijl je dit op de Mac in de Finder vindt. Opslagruimte voor iCloud Drive verloopt via iCloud+, maar standaard heeft iedereen 5GB gratis opslag voor onder andere iCloud Drive en reservekopieën voor je iPhone en iPad. Lees alles over het bewaren van bestanden op iCloud Drive en het gebruik van de Bestanden-app.

iCloud Drive

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.