office-icloud-drive

Microsoft Office-apps voor iOS werken nu samen met iCloud Drive

Microsoft Word, Excel en PowerPoint werken nu samen met iCloud Drive, zodat je nog makkelijker documenten op verschillende apparaten kunt bewerken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft vandaag de apps voor Word, Excel en PowerPoint bijgewerkt, waardoor ze nu ondersteuning hebben voor iCloud Drive. Het houdt in dat je nu documenten die op iCloud Drive worden bewaard, vanuit deze apps kunt openen, bewerken en weer opslaan. Je hebt er wel minimaal iOS 8 voor nodig, de vereiste om iCloud Drive te kunnen gebruiken.

office-icloud-drive

Lees ook: iCloud Drive: wat is het, wat kun je ermee?

De Office-apps van Microsoft werkten al samen met Dropbox en met Microsoft’s eigen SharePoint en OneDrive-opslagdienst. De ondersteuning voor iCloud Drive maakt het makkelijker om documenten op meerdere apparaten te gebruiken. Maar dat niet alleen: het geeft je ook de mogelijkheid om verschillende kantoorapps te gebruiken, die ook samenwerken met iCloud. Via de Meer-knop in de app krijg je iCloud Drive te zien als extra optie om documenten op te slaan. Je moet dit nog handmatig kiezen, maar je kunt bijvoorbeeld wel bestanden die je al op OneDrive hebt staan makkelijk naar iCloud Drive overpompen met de optie ‘Naar iCloud verplaatsen’.

De Microsoft Office-apps zijn sinds een aantal maanden gratis te gebruiken, maar bevatten wel een aantal beperkingen. Voor privégebruik zitten er echter genoeg basisfuncties in. Helaas is het nog niet mogelijk om bestanden te synchroniseren met Microsoft Office 2011 op de Mac, want die ondersteunt Apple’s iCloud Drive nog niet.

Screenshot via Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 19:16
Categorie Apps
Onderwerpen excel, icloud drive, microsoft word, office, powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.