Volvo-google-cardboard

Apple krijgt patent op Google Cardboard-achtige bril

Apple heeft een patent voor een videobril toegewezen gekregen. Het idee lijkt op Google Cardboard en op Samsung Gear VR. Maar dan beter.

Google-Cardboard-randloosGoogle heeft de Google Cardboard, een kartonnen bril waar je je iPhone in kan steken om filmpjes en games van nabij te beleven. Samsung heeft een iets luxere uitvoering, gemaakt van plastic met de naam Gear VR. Apple wil ook wel zo’n bril maken, blijkt uit een vandaag toegekend patent. Het gaat bij Apple om een soort skibril waar je een iPod, iPhone of ander apparaat in steekt.

Het nadeel van dit soort brillen is meestal, dat ze je hele gezichtsveld bedekken, waardoor je niet meer ziet wat er om je heen gebeurt. Daar heeft Apple iets op gevonden: je krijgt via picture-in-picture in een klein hoekje van het scherm te zien wat er om je heen plaatsvindt. Als je wilt kun je ook gewoon e-mail blijven lezen.

patent-videobril

Lees ook: Waar blijft Virtual Reality voor de iPhone?

De videobril heeft fysieke knoppen, maar je kunt de bril ook bedienen met spraakcommando’s of met een afstandsbediening. Speciale oordopjes zorgen ervoor dat je filmeffecten hoort, zoals je in de bioscoop gewend bent.

videobril-apple-iphone

Nu lijkt het misschien of Apple achter de feiten aan loopt, maar het patent voor deze videobril werd al in 2008 ingediend. Het patent met nummer 8.957.835 noemt Quin Hoellwarth als uitvinder. Apple heeft nog meer patenten die met virtual reality en videobrillen te maken hebben, maar deze hebben ze alvast in de pocket.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 11:24
Categorie Accessoires
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.