wifi-priority-icoon-groot

WiFi Priority-app: met welk draadloos netwerk wil je eerst verbinden?

De app WiFi Priority zorgt dat je zelf bepaalt met welke draadloze netwerken (Wi-Fi) je verbinding maakt op de iPhone en iPad.

wifi-priority-icoon-grootDe iPhone sorteert draadloze netwerken in je omgeving op basis van alfabet. En maakt verbinding met het eerste bekende netwerk in de lijst, met een goed signaal. Maar dat is niet altijd de meest optimale keuze, als je thuis, op je werk of op school zit. Met de nieuwe iOS-app WiFi Priority kun je duidelijker aangeven welke draadloze netwerken jouw voorkeur hebben.

Deze app schakelt het automatisch verbinding maken met draadloze netwerken uit. In plaats daarvan wordt alleen verbinding gemaakt met netwerken die jij wilt, in een volgorde die jij aangeeft. Hiervoor moet wel een configuratieprofiel op de iPhone worden geïnstalleerd – dus denk even goed na of je dat wilt. Hoewel de bedoelingen van ontwikkelaar Florian Schimanke misschien niet boosaardig zijn, loop je met een configuratieprofiel wel bepaalde risico’s. Zo’n profiel kan er namelijk voor zorgen dat het dataverkeer langs een bepaalde server loopt. Soms is dat gewenst – zoals bij een VPN-app – maar vaak ook niet.

wifi priority 1 wifi priority 2

Maar laten we elkaar ook niet onnodig bang maken, want WiFi Priority wil vooral je leven makkelijker maken. Je vult de netwerkinformatie in van alle netwerken waarmee je automatisch verbinding wilt maken en WiFi Priority doet de rest. Jouw favoriete draadloze netwerk komt als eerste aan de beurt.

Iets soortgelijks is ook mogelijk via de Apple Configurator, als je handig bent maar als je liever een losse app hebt: dit kan ook.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 10:01
Categorie Apps
Onderwerpen netwerk, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.