office-ipad-microsoft-handen

Microsoft bereidt Office-apps voor op Apple Pencil, iOS 9 en watchOS 2

Microsoft gaat de volledige Office-suite voorbereiden op de komst van watchOS 2, iOS 9 en de Apple Pencil. Zo maken de apps dankbaar gebruik van Multitasking en Time Travel.

iPad-Pro-Smart-Keyboard
Tijdens het Apple-event van 9 september beklom Microsoft het podium om apps voor de iPad Pro te presenteren. Vandaag bevestigen ze dat de volledige Office-suite geoptimaliseerd zal worden voor iOS 9 en de Apple Pencil.

In een blogposting laten ze weten dat alle Office-apps de multitasking-functie van iOS 9 zullen ondersteunen, en dat je de Apple Pencil kunt gebruiken om documenten te bewerken. Ook maakt Microsoft dankbaar gebruik van Slide Over, waarmee je bijvoorbeeld snel je notities kunt checken terwijl je aan een PowerPoint-presentatie op je iPad werkt.

Office-Multitasken

Split View en Slide Over
Ook Split View kan op ondersteuning van Microsoft rekenen, zodat je bijvoorbeeld data uit een Excel-bestand direct kunt kopiëren naar PowerPoint, of snel info in Word doorneemt terwijl je een PowerPoint-presentatie aan het oefenen bent.

De Apple Pencil kun je naast het tekenen ook gebruiken om tekst te markeren. Als je voortaan een Office-bestand opent vanuit de Outlook-app, opent het document zich automatisch in Word, Excel of PowerPoint in een tweede scherm naast dat van Outlook.

Office-Outlook

Tijdreizen met Outlook
Tot slot kun je met de komst van WatchOS 2 de Time Travel functie op de Apple Watch gaan gebruiken om door je afspraken in Outlook te scrollen met de digitale kroon.

Al deze functies zullen direct beschikbaar zijn als de iPad Pro, iOS 9 en watchOS 2 beschikbaar zijn, aldus Microsoft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2015, 20:15
Categorie Apps
Onderwerpen ios 9, microsoft, microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.