Xbox One

Kan een kleinere Xbox One het opnemen tegen de Apple TV?

Microsoft zou van plan zijn een kleinere en goedkopere Xbox One op de markt te brengen die het op zou moeten nemen tegen Apple's nieuwste Apple TV. Deze kleine Xbox zou op zijn vroegst in de tweede helft van 2016 verschijnen.

Sinds oktober is de nieuwste Apple TV beschikbaar waar je niet alleen content op kunt streamen zoals op de oudere Apple TV’s, maar ook aparte apps op kunt installeren vanuit de speciale App Store. Een groot deel hiervan bestaat uit games en apps voor entertainment. Microsoft ziet ook wel brood in zo’n soort apparaat en lijkt van plan te zijn om een kleinere en goedkopere Xbox One uit te brengen die de concurrentie aan moet gaan met Apple’s nieuwste Apple TV.


Xbox One

Kleinere Xbox One voor lagere prijs

Microsoft zou met deze nieuwe Xbox One het direct op willen nemen tegen de Apple TV. Deze kleinere en vooral goedkopere versie van Microsofts spelcomputer zou niet de volledige games van de Xbox One af kunnen spelen, maar zou alleen geschikt zijn voor kleinere Windows Store-games. Microsoft zette de Xbox One al eerder in de markt als een product voor al je entertainment-behoeftes, los van het enkel spelen van games. Deze nieuwe kleinere versie zou hier volgens de geruchten bij aansluiten. Als het apparaat er daadwerkelijk komt, is dat op zijn vroegst in de tweede helft van 2016.

Sony heeft zelf sinds november vorig jaar ook een klein apparaatje voor de televisie beschikbaar. De PlayStation TV speelt PlayStation One-, PlayStation Portable- en PlayStation Vita-games, terwijl je er ook PlayStation 4-games mee kunt streamen. Hoewel de PlayStation TV vooral gericht is op games, zou de kleinere Xbox van Microsoft het meer opnemen tegen de functies van de Apple TV.

Zou jij oren hebben naar zo’n kleine Xbox van Microsoft en is het voor jou reden om de Apple TV over te slaan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2015, 9:01
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, microsoft, xbox

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.