Microsoft gaat zoekmachine Bing toegankelijk maken voor iPhone-ontwikkelaars

Microsoft lijkt de interesse in het iPhone-platform te zijn verloren, nu ze een samenwerking met Nokia aankondigen. Maar in werkelijkheid wordt er hard gewerkt aan een oplossing waarbij de zoekmachine Bing in iPhone-applicaties te integreren is.

bing iphoneNa de aankondiging van gisteren lijkt het alsof Microsoft geen liefde heeft voor het iPhone-platform. Terwijl ze ruim een jaar geleden nog verkondigden dat ze iPhone-applicaties zouden ontwikkelen, die dan via iTunes aangeboden zouden worden. Er werd zelfs gesproken over Office voor de iPhone. Zover is het niet gekomen, maar Microsoft heeft wel twee iPhone-applicaties uitgebracht: Seadragon Mobile en Tag Reader. Daarna bleef het stil, maar Microsoft heeft de iPhone-projecten nog niet helemaal in de ijskast gezet.

Ze gaan namelijk een softwareschil maken waarmee ze hun zoekmachine Bing geschikt maken voor iPhone-ontwikkelaars. De schil is ontwikkeld in Objective C en bevindt zich momenteel in de testfase. Met deze oplossing kunnen ontwikkelaars makkelijker de Bing-zoekmachine integreren in hun eigen applicaties. Het werd bekendgemaakt door Bing’s senior program manager Allessandro Catorcini tijdens een interview op de Search Engine Strategies-conferentie in San Jose, Californië.

Over een paar weken komt de oplossing beschikbaar. Catorcini voegde eraan toe dat er nu een onnodige extra stap is om Bing-resultaten in je iPhone-applicatie te integreren. Microsoft wil het makkelijker maken: je hoeft als ontwikkelaar straks alleen nog maar een library te linken, een object te maken en klaar is Kees.

Via: Infoworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 14:57
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.