Geen Apple Tablet, maar een MacBook Touch van €849?

De Apple Tablet zou in werkelijkheid wel eens de MacBook Touch kunnen zijn: een laptop-achtig apparaat met een dock waarop je allerlei iPhone-applicaties kunt gebruiken. Er draait een aangepaste versie van Snow Leopard op, geschikt voor touchscreens.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

macbook touchOntwikkelaars maken gekke sprongen om hun applicaties onder de aandacht te brengen. Ontwikkelaar Conniption Entertainment gooit een videofilmpje van een Apple multitouch tablet in de strijd om Towers of War te promoten, de zoveelste Tower Defense-game. Maar gaat Apple wel een tablet maken? De nieuwste geruchten zijn dat het apparaat een heel andere naam krijgt, namelijk de MacBook Touch.

De ontwikkelaar van Towers of War maakte onderstaand filmpje om zijn applicatie te promoten. Het verhaal over ‘gelekte’ beelden van een tablet heeft hij er zelf bij verzonnen: “Apple’s rumored multi-touch tablet device demos Towers of War, a new Tower Defense game by Conniption Entertainment.” Aandacht gegarandeerd! De website Journal du Geek denkt echter dat Apple niet bezig is met een Apple Tablet, maar met een MacBook Touch.

Eerder schreef Freek Monsuur al een gastbijdrage op onze website, waarin hij alle geruchten en verwachtingen rond de Apple Tablet op een rijtje zette. Journal du Geek denkt echter te weten dat Apple een MacBook Touch (€849) gaat uitbrengen, voorzien van een multitouch-versie van Snow Leopard. Mogelijk is dat ook het apparaat waar Apple een reclamefilmpje voor heeft gedraaid in een Californisch hamburgerrestaurant.

Het zou gaan om een apparaat van witte kunststof, waarmee Apple laat zien hoe mobiel een Mac kan zijn. Er komen twee uitvoeringen: voor €849 krijg je een soort reuzen-iPod met 80GB opslagruimte en voor €999 heb je een model met 120GB opslagruimte. Een optische drive is niet aanwezig, maar daarvoor kun je eventueel de SuperDrive van de MacBook Air aansluiten (of via het netwerk applicaties installeren). Er zitten 2 USB-poorten op, er is Bluetooth aanwezig, maar geen iSight-camera. Verder wordt er een soort iPhone-simulator meegeleverd waarmee je applicaties uit de App Store kunt installeren. Applicaties die afhankelijk zijn van de telefoonfunctie zijn niet geschikt, maar andere iPhone-applicaties zijn meteen klaar voor gebruik.

Wellicht heeft de MacBook Touch te maken verwijzingen naar de iProd, die in de iPhone-firmware werd aangetroffen.

De specificaties zoals Journal du Geek ze op een rijtje heeft gezet:

 • Naam: MacBook Touch
 • Besturingssysteem: Snow Leopard (speciale uitvoering met multitouch)
 • Behuizing: witte kunststof
 • Scherm: 9,7 inch LCD-scherm met multitouch en glas
 • Software: Toegang tot de App Store
 • Optische drive: geen
 • USB: 2 USB-poorten
 • Geheugenuitbreiding: SD-kaartlezer
 • Audio: Headset-aansluiting met audio in/uit
 • Opladen: via MagSafe-adapter
 • Batterijduur: tot 4 uur
 • Uitvoeringen: 80GB voor €849 en 120GB voor €999

Voor €79 is een extra dock verkrijgbaar om de MacBook Touch ook op tafel te kunnen gebruiken.

Al het bovenstaande blijft uiteindelijk maar een gerucht, totdat Apple het officieel aankondigt.

Volgens de website Slashgear heeft Apple opzettelijk video’s van een mogelijke tablet laten lekken, om daarmee reacties van gebruikers op te roepen. De video’s zijn mogelijk nep.

Via: Gizmodo en iPhone-notes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 14:15
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.