Microsoft gaat mogelijk iPhone-applicaties ontwikkelen

Microsoft heeft er wel oren naar om applicaties voor de iPhone te ontwikkelen. Bijvoorbeeld een aangepaste versie van Office, of spraaktoepassingen op basis van de spraakherkenningssoftware TellMe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tom GibbonsMicrosoft onderzoekt op dit moment mogelijkheden om applicaties voor de iPhone te ontwikkelen. Dat blijkt uit een interview dat het blad Fortune had met Tom Gibbons, corporate vice president van Microsoft’s Specialized Devices and Applications Group. Microsoft denkt bijvoorbeeld aan aangepaste versies van de Office-applicaties. Helemaal nieuw zal het ontwikkelen voor Mac OS X niet zijn: de Mac Business Unit binnen Microsoft is de op één grootste Mac-ontwikkelaargroep ter wereld.


Gibbons zegt in het interview dat het belangrijk is om te begrijpen wat Microsoft op de iPhone beschikbaar zou kunnen stellen. Mac Office-gebruikers zouden die functionaliteit bijvoorbeeld ook op de iPhone willen hebben. Gibbons vergeet daarbij misschien even de grote groep iPhone-bezitters die met Windows werken, maar wat het ontwikkelen van software betreft komt de ervaring met Mac OS X natuurlijk wel van pas.

In het artikel wordt ook besproken dat de spraakherkenningssoftware van TellMe, die vorig jaar door Microsoft werd opgekocht, mogelijk interessante toepassingen biedt aan de iPhone. maar dan moet de SDK wel toegang geven tot spraakopnames en lokatiegebaseerde informatie. “Als de SDK dit ondersteunt, gaan we absoluut zo snel mogelijk een versie uitbrengen, zorgen dat TellMe op de iPhone beschikbaar komt”, zegt TellMe-manager Mike McCue. Wat de lokatiegebaseerde informatie betreft, biedt de SDK wel hoop voor ontwikkelaars, maar het ziet er niet naar uit dat ze ook toegang krijgen tot de voicerecorder-functionaliteit.

Bron: Fortune

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.