Streamer, gratis iPhone-applicatie speelt audio- en videostreams (eerste indruk)

ZoDTTD kondigt op zijn blog aan dat hij in het geheim bezig is geweest met het maken van een iPhone-applicatie voor de App Store: Streamer. Het zorgt ervoor dat je streaming media via de iPhone en iPod touch kunt afspelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

streamerZoDTTD kondigt op zijn blog aan dat hij in het geheim bezig is geweest met het maken van een iPhone-applicatie voor de App Store. Het zorgt ervoor dat je streaming media via de iPhone en iPod touch kunt afspelen. Streamer is deze naam van de nieuwe iPhone-applicatie en het is gratis te downloaden uit de App Store. ZoDTTD is blij verrast dat de applicatie is goedgekeurd door Apple. Streamer ondersteunt streaming media via RTSP, MMS, HTTP, Shoutcast, Icecast, video zoals FLV en audio zoals OGG. In de applicatie zijn al enkele audio- en videostreams beschikbaar. Je kunt ook zelf via de bookmarks nieuwe content toevoegen.

De mogelijkheden zijn vrij groot: je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om tv-beelden te streamen of als babyfoon. Bijna elke codec wordt ondersteund. Dat klinkt allemaal best handig, maar werkt het ook?

Omdat de informatie in de App Store vrij summier is, heb ik de applicatie maar eens geïnstalleerd. Wat me opviel is dat je de video’s niet in liggend formaat kan afspelen, waardoor dus een deel van het scherm ongebruikt blijft. Ook is het zo, dat je onderaan het scherm een reclamebanner van AdMob ziet.

Bij het opstarten van de applicatie lijken er aanvankelijk geen streams aanwezig op het scherm Streams, maar als je even een paar seconden wacht verschijnen ze vanzelf. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar TV – Classic TV (oude zwartwit-films), Toon Heads (tekenfilmpjes), NASA TV of BBC World News. Verder gaf het scherm regelmatig een ‘blokjeseffect’ bij het wisselen van stream en tijdens het kijken loopt het beeld ook regelmatig vast. Misschien is het een probleem met de servercapaciteit, omdat veel mensen de iPhone-applicatie op dit moment even proberen.

streamer

Links zie je de meest ideale situatie: NASA TV met een scherp beeld. In het midden is het cartoonstation te zien, waarbij de naam van de vorige stream (BBC World) nog is blijven hangen. Rechts is een blokjesmotief te zien.
Op alle schermen wordt een reclamebalk onderin het beeld getoond.

Streamer is op dit moment leuk om even mee te spelen, maar het maakt op mij een beetje een indruk als de ‘Joost voor iPhone‘. Willekeurige content met wat audio- en videostreams. Je zult zelf de volledige potentie uit de applicatie moeten halen door zelf Shoutcast-streams en eigen streams toe te voegen. De applicatie is 12MB dus je hebt een Wi-Fi-netwerk nodig om via je iPhone te installeren.

Info: Streamer

  • Ontwikkelaar: ZoDTTD
  • Applicatie: Streamer
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 12,0MB

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen audio, streaming, video, zodttd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.