Microsoft Defender

Reacties voor: Microsoft Defender wil je iPhone en Mac beter beschermen

Microsoft heeft Microsoft Defender uitgebracht, een gloednieuwe beveiligingsapp voor bijna elk platform. Behalve op Windows werkt het ook op iOS, macOS en Android. Dit kun je ermee.

Reacties: 13 reacties

  1. Wat zijn de voor- en nadelen om dit te installeren? Kan me voorstellen dat het op de achtergrond draait en dus nadelig is voor zowel performance als accuduur.

  2. De beste bescherming voor je Mac is om er geen Microsoft op te zetten.

  3. Ik snap de toegevoegde waarde niet helemaal als het op het zelfde niveau zit als de oude defender, want die is echt ruk.

  4. MS op een Apple no way.

  5. @Maarten:

    Defender komt geregeld als 1 van de beste AV’s uit de testen. Dus snap je reactie niet helemaal?

  6. @Bernard:

    Tim Apple is trots op je 😉

  7. @Bernard: ik sluit me er 100% bij aan…..👊🏻

  8. Origineel geplaatst door Bart
    @[Maarten](#comment-889744):

    Defender komt geregeld als 1 van de beste AV’s uit de testen. Dus snap je reactie niet helemaal?

    Als beste getest! En conclusie is ruk.

  9. In IOS heeft het geen enkele toegevoegde waarde omdat Defender, net als andere anti-virus programma’s maar zeer beperkte toegang heeft tot je systeem. (te weinig om serieus bescherming te kunnen geven). Voor Windows werkt Defender prima, daar gebruik ik het standaard ingebouwde programma ook voor en komt het regelmatig als één van de beste anti-virus bescherming naar boven. Met Android zullen ze meer toegang hebben tot het systeem, daar snap ik het nog wel als iemand het daar op gaat gebruiken maar ik vermoed toch ook wel dat Microsoft het beschikbaar heeft gemaakt voor ook andere platforms dan Windows, om ook langs die weg persoonlijke informatie te kunnen verzamelen. Los van dit alles vind ik dat de meeste anti-virus programma’s zich zelf vaak als een virus gedragen.

  10. Erop en nadat ik een van mijn Pi’s ging streamen en op mijn iPhone Pro Max op Google ging ontvangen, crashte mijn iPhone.

    Inderdaad, je hebt ‘t goed gelezen. Met een melding van de systeemsoftware. Jammergenoeg geen screenshot gemaakt.
    Het kostte me veel moeite ‘m te laten herstarten.

    Uiteraard meteen Defender er afgedonderd. Ik heb ‘t vermoeden, dat de VPN de schuldige was.

  11. Bij mij geen enkele Microsoft app en ook zeker geen Google apps.

  12. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik snap de toegevoegde waarde niet helemaal als het op het zelfde niveau zit als de oude defender, want die is echt ruk.

    De toegevoegde waarde is voor Microsoft. Toch weer een endpoint onder ‘controle’ en daarmee een potentiële informatiebron voor datagrabbing.

  13. Nou, zijn we net af van aanhoudende Windows security centre telefoontjes uit Pakistan/India, ga je nu meldingen krijgen van dit security centre op je pc. Of gaan de telefoontjes weer opnieuw beginnen ? Het moet niet gekker worden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.