Microsoft start beta voor nieuwe Remote Desktop Mac-app

Microsoft heeft een nieuwe betaversie van de nieuwe Remote Desktop-app beschikbaar gemaakt. Je kunt zelf de nieuwe app al uitproberen door de betaversie te downloaden.

Microsoft staat op het punt om de Remote Desktop app voor Mac van een flinke opknapbeurt te voorzien. De vernieuwde app kun je nu alvast uitproberen als betaversie.


Remote-Desktop-Beta

De app Microsoft Remote Desktop is gewoon nog te vinden in de App Store, maar bevat nog niet de nieuwe functies die de Remote Desktop-app naar 2015 trekken. Als je de Microsoft Remote Desktop beta opent zul je direct zien dat het design flink op de schop is gegaan. Met de app kun je een Windows PC op afstand bedienen vanaf je Mac.

Pre-release van Remote Desktop voor Mac

Het gaat echter wel om een pre-release app waarin nog niet alle functies verwerkt zitten. Houd er dus rekening mee dat je wat vaker tegen vastlopers en glitches aanloopt dan je gewend bent.

Remote-Desktop-Mac

Naast het vernieuwde design is het gemakkelijker om met meerdere accounts tegelijk de Mac-app te gebruiken. Ook kun je (eindelijk) nu knippen, plakken en kopiëren in een remote sessie met Mac-commando’s (cmd C, V en X).

Volgens Microsoft worden er geleidelijk nieuwe functies aan de beta-app toegevoegd, waaronder de ondersteuning voor meerdere schermen. Als je mee wilt doen aan de beta van de nieuwe Remote Desktop, dan kun je de app via deze link downloaden.

Bekijk ook

Zo krijg je op afstand toegang tot je computer via iPhone of iPad

Deze tip vertelt hoe je vanaf je iPhone of iPad op afstand toegang krijgt tot een computer. We gebruiken daarvoor oplossingen zoals Microsoft Remote Dektop en VNC.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.