iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp

Microsoft Remote Desktop: bedien Windows 8 vanaf iPhone of iPad

Microsoft Remote Desktop laat je Windows 8 besturen vanaf de iPhone of iPad. De toepassing is gratis te downloaden uit de App Store.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft Remote desktop iPad headerMicrosoft heeft zojuist haar al eerder aangekondigde Microsoft Remote Desktop applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPad. Dat gebeurt op dezelfde dag als dat Microsoft Windows 8.1 uitgeeft voor pc’s en tablets. Met de applicatie kan je het Windows-besturingssysteem op afstand gebruiken op de iPad of iPhone. Daarvoor kan je de normale swipe-bewegingen van Windows gebruiken. Microsoft Remote Desktop is gratis te downloaden.


Microsoft richt de applicatie voornamelijk op zakelijk gebruik, omdat je via de applicatie bijvoorbeeld presentaties kan opzoeken en kan bedienen in Windows 8. Maar Microsoft Remote Desktop is niet alleen interessant voor zakelijke gebruikers. Als zowel je Windows-pc als je iPhone verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk, kan je op de iPhone bijvoorbeeld ook films kijken die op je pc staan. De pc moet vanzelfsprekend wel aan staan om de verbinding te kunnen leggen.

Microsoft noemt de techniek van de toepassing een ‘rijke multi-touchbeleveing door een remote desktop protocol (RDP) en RemoteFX dat ondersteuning voor Windows-bewegingen biedt’. De verbinding tussen de iPhone of iPad en Windows 8 wordt met een beveiligde verbinding gelegd. Een techniek die Microsoft NLA noemt: Network Layer Authentication. Een andere imposante mogelijkheid is dat Microsoft Remote Desktop met AirPlay werkt. Zo kan je Windows 8 dus bijvoorbeeld tonen op externe schermen, zonder dat je een pc bij de hand hebt: de bediening gaat via iOS.

Microsoft Remote Desktop toetsenbord

Je kan zowel de bekende tegelweergave bedienen in Windows 8, maar ook de ‘achterkant’ van het systeem zoals we het uit vorige Windows-edities kennen. Daarin kan je uitvoerig in de weer met toepassingen. Daarnaast is het mogelijk een lijst op te vragen met snel te benaderen, op de pc openstaande toepassingen. Microsoft rept niet in het bijzonder over het bewerken van documenten in Microsoft Office, zoals bijvoorbeeld Word, Excel of Powerpoint. We vernemen van jullie graag of dat goed werkt. Microsoft heeft immers nog steeds geen Microsoft Office voor iPad uitgebracht – en Office Mobile 365 is alleen gratis voor studenten.

Downloaden: Microsoft Remote Desktop (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Microsoft Remote Desktop Windows op iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.