twitter-app

Twitter heft limiet van 140 tekens op voor directe berichten

Twitter geeft je de mogelijkheid om langere DM's te typen. In plaats van 140 tekens per bericht mag je nu 10.000 tekens in een direct bericht stoppen. Dat staat gelijk aan meerdere getypte kantjes tekst.

twitter-appVoortaan hoef je je Twitter DM’s niet meer te splitsen in meerdere berichtjes van 140 tekens. Voor directe berichten mag je nu 10.000 karakters gebruiken. De nieuwe limiet geldt ook voor apps van derden, zoals Tweetbot, belooft het bedrijf.

Volgens Twitter was het de meestgevraagde functie. “Mensen willen zichzelf zijn en zeggen wat ze op hun hart hebben”, aldus Sachin Agarwal, productmanager voor DM’s. Dat klinkt misschien wat overdreven, want bij ‘lekker jezelf zijn’ denken we nou niet meteen aan het sturen van een Twitter DM. Maar handig is het wel.

In mobiele apps, op de desktop en op het web kun je jezelf voortaan uiten in 10.000 karakters. Dat is trouwens een behoorlijke lap tekst, want bij een gemiddelde woordlengte van 5 karakters kom je uit op 2.000 woorden. Als je bedenkt dat er tussen de 350 en 400 woorden op een A4’tje passen, dan zit je dus al snel aan zo’n 5 a 6 kantjes tekst.

In de Twitter-app voor iOS, TweetDeck en Twitter voor Mac zal de uitgebreidere limiet eerst worden ingevoerd. Gaandeweg zal het wereldwijd beschikbaar komen, maar het kan wel een paar weken duren voordat jij aan de beurt bent. Kan je daar niet op wachten, dan moet je zo snel mogelijk de nieuwste versies van de apps installeren, om je kansen te vergroten.

Steeds beter DM’en met Twitter

Twitter is sinds vorig najaar bezig om de DM-functie te verbeteren. Ze brachten de mogelijkheid terug om linkjes in DM’s te plaatsen, voegden een functie toe om met groepen te chatten en gaven gebruikers de mogelijkheid om foto’s uit te wisselen. Ook kun je nu tweets delen binnen een bericht. Het idee daarachter, is dat je via een DM praat over dingen die je op Twitter hebt gezien en daarbij makkelijk tussen openbaar en privé kunt schakelen. Bedrijven kunnen dankzij de grotere limiet bijvoorbeeld makkelijker klantenservice verlenen. Nu moeten ze nog vaak hun antwoorden verdelen over meerdere berichtjes van 140 tekens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2015, 19:45
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.