Microsoft: ‘Apple maakt oudere iPhones bewust trager’

Microsoft Phone-topman Terry Myerson beweert dat Apple bewust updates voor oudere iPhones uitbrengt om ze trager te maken. Android krijgt volgens Myerson nooit updates.

terry-myersonMicrosoft zegt dat Apple bewust software-updates uitbrengt die trager draaien op oudere iPhones. Dit doet Apple om de verkoop van nieuwe toestellen te stimuleren, beweerde Terry Myerson. Myerson is sinds kort bij Microsoft werkzaam als hoofd van het bedrijfsonderdeel dat Windows Phone ontwikkelt en deed zijn uitspraken tijdens Mobile World Congress. Als voorbeeld noemt Myerson de iPhone 5-update voor de iPhone 3GS: deze zou Apple bewust ook geschikt hebben gemaakt voor de iPhone 3GS. Maar wie in de val trapt en het installeert, wordt opgescheept met een toestel dat niet vooruit te branden is. Het wordt dan wel erg aantrekkelijk om naar de winkel te gaan om een nieuwe iPhone te kopen, meent Myerson.

Het is voor het eerst in lange tijd dat een topman van Microsoft weer eens met modder gooit richting Apple. Bij de lancering van de iPhone was het vooral Steve Ballmer, die voorspelde dat de iPhone totaal zou floppen. Het leidde vanuit het iPhone-kamp tot spelletjes waarbij je Ballmer knock-out moest slaan. Later krabbelde Ballmer terug en gaf toe dat de iPhone toch een succes was geworden. Hij gaf aan er zelfs van te willen leren maar kiest daarbij liever voor marktaandeel dan voor passie. Voor wie nog eens wil teruglezen wat de tegenstanders over de iPhone hebben gezegd, hebben we een overzicht met citaten van de grootste iPhone-sceptici.

Myerson was overigens ook kritisch over Android, dat volgens hem nooit updates krijgt. Het lijkt erop dat Microsoft, nu het eindelijk tevreden is over het eigen besturingssysteem Windows Phone, wat sterker de concurrentie aan wil gaan met partijen als Google en Apple. Dat het beter gaat met Windows Phone dan aanvankelijk bij de lancering, blijkt wel uit het feit dat de Windows Marketplace de toeloop aan nieuwe apps niet aankan. Het wachten is nu op een actie van de PR-afdeling van Microsoft, waarin ze beweren dat de uitspraken van Myerson “nooit zo waren bedoeld”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2012, 16:45
Categorie Apple
Onderwerpen concurrentie, google, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.