Vernieuwde CarPlay in een Aston Martin

Reacties voor: Mercedes doet niet mee aan vernieuwde Apple CarPlay

Mercedes-Benz gaat niet toestaan dat Apple CarPlay alle schermen in de auto overneemt. Dat zei de CEO van de Duitse automaker in een podcast.

Reacties: 5 reacties

  1. Ergens gezien snap ik het ook wel van Mercedes – en andere automerken.
    Een ‘hostile take-over’ van je eigen look & feel – incl. design etc – is wellicht een brug te ver voor ze.
    De standaard Apple CarPlay voldoet hiermee en is dan een prima alternatief om aan te bieden.

    Reageer op X.

    • Ben het op zich met je eens, maar het hangt er wel vanaf hoe Apple dit verder ontwikkelt en hoe de verdere ontwikkeling van de “simpele” versie van CarPlay uitpakt. Als autofabrikant wil je wellicht heel bewust klanten de optie geven om de Apple Look&Feel te kunnen kiezen, maar het moet in mijn ogen wel een keuze blijven. Misschien zijn er autofabrikanten die niet al te veel willen investeren in een eigen digitaal instrumentarium. Het zou vervelend zijn als Apple op enig moment in de toekomst zou besluiten de eenvoudige versie niet verder te ontwikkelen…

      Reageer op Robenroute

  2. Jammer. Want de standaard software van Mercedes is om te janken.

    Reageer op Tom

  3. Helemaal terecht van Mercedes, Apple even laten bepalen hoe het er uit komt te zien. Dit gaat natuurlijk ook bij andere automerken gebeuren. Doei Apple !

    Reageer op puccini

  4. Recentelijk een andere auto gekocht. Het gedateerde interieur en nog erger, het gedateerde infotainment systeem waren voor mij een reden om niet een Mercedes te overwegen. Door het gebruik van kleurverloop en erg veel schaduwen lijkt het infotainment systeem op een website van 15 jaar geleden

    Reageer op Ro

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.