Melding in iOS 6 beta wijst op iBooks voor Apple TV

Een foutmelding op een Apple TV met iOS 6 wijst erop dat Apple mogelijk iBooks via de Apple TV wil aanbieden. Bijvoorbeeld studieboeken.

ibooks ipadBoeken lezen op je tv-scherm? Ach, waarom niet… Een foutmelding in de laatste beta van iOS 6 voor Apple TV wijst erop dat Apple ondersteuning voor iBooks kan gaan aanbieden. Na het downloaden van een boek uit de iBookstore krijg je op de Apple TV een melding te zien: de Apple TV probeerde de content van het iBook automatisch te downloaden, maar dat lukte niet omdat de benodigde software niet voorhanden is. Bij de iPhone en iPad krijg je ook een dergelijke foutmelding, maar kun je via de App Store wel de iBooks-applicatie downloaden waardoor de melding verdwijnt. Bij de Apple TV is dat niet mogelijk.


De Apple TV heeft namelijk nog geen App Store waar externe ontwikkelaars content kunnen leveren. Wel maakt Apple zich sterk voor digitale studieboeken, sinds in januari 2012 iBooks 2.0 werd aangekondigd. Dat biedt veel meer mogelijkheden voor auteurs om zelf een boek met multimedia-content te maken, dankzij iBooks Author.

appletv-foutmelding-ibooks

Op de Apple TV zou Apple bijvoorbeeld boeken met veel foto’s of educatieve content kunnen aanbieden zoals op de foto hierboven. Maar misschien is een interactieve app in zo’n geval een betere oplossing. Voor de Mac biedt Apple overigens ook nog geen iBooks-apps aan. Wel is het mogelijk dat een docent een digitaal studieboek op een tv-scherm of projectiescherm laat zien, waarbij de studenten kunnen meebladeren in hetzelfde boek op hun iPad.

Uiteindelijk is iOS 6 nog in betafase, dus het kan niet ook een simpele fout zijn.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.