Melding in iOS 6 beta wijst op iBooks voor Apple TV

Een foutmelding op een Apple TV met iOS 6 wijst erop dat Apple mogelijk iBooks via de Apple TV wil aanbieden. Bijvoorbeeld studieboeken.

ibooks ipadBoeken lezen op je tv-scherm? Ach, waarom niet… Een foutmelding in de laatste beta van iOS 6 voor Apple TV wijst erop dat Apple ondersteuning voor iBooks kan gaan aanbieden. Na het downloaden van een boek uit de iBookstore krijg je op de Apple TV een melding te zien: de Apple TV probeerde de content van het iBook automatisch te downloaden, maar dat lukte niet omdat de benodigde software niet voorhanden is. Bij de iPhone en iPad krijg je ook een dergelijke foutmelding, maar kun je via de App Store wel de iBooks-applicatie downloaden waardoor de melding verdwijnt. Bij de Apple TV is dat niet mogelijk.

De Apple TV heeft namelijk nog geen App Store waar externe ontwikkelaars content kunnen leveren. Wel maakt Apple zich sterk voor digitale studieboeken, sinds in januari 2012 iBooks 2.0 werd aangekondigd. Dat biedt veel meer mogelijkheden voor auteurs om zelf een boek met multimedia-content te maken, dankzij iBooks Author.

appletv-foutmelding-ibooks

Op de Apple TV zou Apple bijvoorbeeld boeken met veel foto’s of educatieve content kunnen aanbieden zoals op de foto hierboven. Maar misschien is een interactieve app in zo’n geval een betere oplossing. Voor de Mac biedt Apple overigens ook nog geen iBooks-apps aan. Wel is het mogelijk dat een docent een digitaal studieboek op een tv-scherm of projectiescherm laat zien, waarbij de studenten kunnen meebladeren in hetzelfde boek op hun iPad.

Uiteindelijk is iOS 6 nog in betafase, dus het kan niet ook een simpele fout zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 19:25
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen apple tv, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.