Gerucht: Apple enige aanbieder van nieuwe iOS-dockadapters

Apple zal als enige de nieuwe dockconnector-kabels en adapers verkopen, zo beweert iLounge. De adapter kost 10 euro, de kabel 20 euro.

insert coinVolgens informatie van iLounge zal Apple de enige aanbieder zijn van de nieuwe iOS-kabels en dockadapters. Deze adapters heb je nodig om de nieuwe iPhone 5 geschikt te maken voor bestaande opladers, speakers en andere randapparatuur. De dockadapters zullen voor 10 euro per stuk te koop zijn. Een bundel van drie stuks kost 29 euro en voor een nieuwe laadkabel betaal je 19 euro.

Ter vergelijking: de huidige iPhone-laadkabel kost 19 dollar in Amerika en 19 euro in Europa. Qua prijs zal er dus niets veranderen, al zul je wel weer nieuwe kabels moeten aanschaffen. iLounge denkt dat Apple de exclusieve aanbieder wordt voor Apple’s nieuwe dockconnector-kabels en -adapters.

Opvallend is dat fabrikant Scosche al kabels voor de kleinere dockconnector had klaarliggen (zie hieronder), maar gelekte foto’s weer offline liet halen. Ook opvallend is dat Apple accessoirefabrikanten geen specificaties of maten van de nieuwe dockconnector heeft gegeven.

scosche nieuwe dockDe adapters die je voor 10 dollar/euro per stuk kunt kopen bieden ondersteuning voor de 30-pins dockconnector. De nieuwe aansluiting is 9-pins, niet de eerder genoemde 8-, 16- of 19-pins. iLounge, een website die door z’n vele accessoirereviews goede connecties heeft met accessoiremakers, zegt dat ze van meerdere bronnen hebben gehoord dat Apple de enige aanbieder van de nieuwe adapter zal zijn. Ook is Apple de afgelopen maanden gestopt met het goedkeuren van voorstellen van fabrikanten die accessoires met dockconnector-aansluiting wilden maken. De kans is aanwezig dat Apple dezelfde weg wil bewandelen als ze eerder met de MagSafe-adapter hebben gedaan. Om een laadkabel voor de MacBook te maken moet je een licentie met Apple sluiten en dreigt er een rechtszaak als je zonder toestemming goedkope laadkabels uitbrengt.

De website iMore beweerde eerder dat Apple een gratis dockconnector zou meeleveren bij de nieuwe iPhone. Apple verkoopt voor 10 euro een adapter om van MagSafe naar MagSafe 2 te koppelen en de micro-usb-adapter voor de iPhone kost 9 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 20:23
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerpen adapter, dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.