Apple stelt meer Apple TV 4’s beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft een tweede groep ontwikkelaars uitgenodigd om de Apple TV 4 voor 1 dollar aan te schaffen, zodat ze er apps voor kunnen ontwikkelen.

Apple TV 4 remote met Lightning-aansluiting
Apple heeft meer Apple TV-kits beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Vannacht ontvingen diverse ontwikkelaars een uitnodiging dat ze voor 1 dollar de nieuwe Apple TV kunnen kopen, om alvast apps te ontwikkelen. Hoeveel kits straks al in omloop zijn is onbekend, maar afgaande op meldingen van Nederlandse ontwikkelaars moeten er wereldwijd al vele duizenden stuks in omloop zijn.


Apple TV dev kit voor ontwikkelaarsOntwikkelaars moeten zich hebben aangemeld bij Apple, om in aanmerking te komen voor een Apple TV. De tweede groep ontwikkelaars heeft tot 9 oktober de tijd om aan te geven of ze voor 1 dollar een vierde generatie Apple TV willen ontvangen. Verplichtingen om ook een app voor de Apple TV te ontwikkelen, zitten er niet aan vast.

Consumenten zullen nog tot eind oktober of misschien tot november moeten wachten om hun hun bestelling te kunnen plaatsen. Zij betalen een fiks hogere prijs van $149 of $199, afhankelijk van de hoeveelheid opslag.

Wat de mogelijkheden van de Apple TV 4 zijn, lees je in ons uitgebreide review.

https://www.iculture.nl/reviews/apple-tv-4/

De vierde generatie Apple TV is voorzien van een nieuwe afstandsbediening met touchpad, een A8-chip en een flinke heat sink voor de koeling. Dat is ook de reden waarom de ATV4 een stuk groter is dan het vorige model. Qua design is er niet veel veranderd behalve dan dat de poorten aan de achterkant anders zijn. Met tvOS kun je straks apps installeren, games spelen en (in het Engels) zoekopdrachten via Siri uitvoeren.


Update 5-10-2015, 08:56: Veel meldingen van Nederlandse ontwikkelaars via ons contactformulier en Twitter dat ze in de tweede ronde ook zijn ingeloot voor een Apple TV. Goed nieuws dus, en we hopen dat er veel tvOS-apps worden gemaakt!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.