Mario Kart Tour multiplayer nu beschikbaar: zo werkt het

Eindelijk racen tegen vrienden
De Mario Kart Tour multiplayer is nu beschikbaar voor iedereen. De multiplayer-functie werd sinds eind januari getest en nu kan iedereen deelnemen. Je neemt het online op tegen vrienden en vreemden. Lees hier onze eerste ervaringen.

Afgelopen september bracht Nintendo eindelijk Mario Kart Tour uit voor onder andere iPhone en iPad. Tot grote teleurstelling van velen was het in de eerste versie niet mogelijk om tegen vrienden te racen. De multiplayer in Mario Kart Tour was namelijk nog niet actief. Maar de ontwikkelaar heeft niet stilgezeten, want vanaf vandaag is de multiplayer voor iedereen beschikbaar. Na twee betatests kan nu ieder het tegen elkaar opnemen in de de Mario Kart Tour multiplayer.

Mario Kart Tour multiplayer beschikbaar

In de Mario Kart Tour multiplayer kan iedereen meespelen en tegen vrienden of vreemden racen. Wil je tegen Nederlandse spelers racen, dan moet je toestemming geven tot je locatie. Er zijn drie soorten races: standaard races, Gold Races en races tegen vrienden. De standaard race wisselt dagelijks. Daar zijn twee soorten van: 100cc-snelheid met de standaard item-slots en 100cc-snelheid met 2 item-slots. Het is dus niet mogelijk om met de standaard races in 150cc te rijden. Wil je dat wel, dan heb je de Gold Pass nodig. De Gold Races laten je wel in 150cc rijden. Daarnaast rouleren daar ook de 200cc-races, in combinatie met verschillende item-slots.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Meer opties heb je als je racet tegen vrienden of spelers in de buurt. Je bepaalt dan je eigen snelheid, items en of er computergestuurde tegenstanders mee doen. In alle gevallen gaat het via internet, waarbij je bij de races tegen je vrienden een lobby aanmaakt. Vrienden voeg je toe door codes uit te wisselen via de Friends-optie in het hoofdmenu, maar je kan de game ook koppelen aan Facebook of Twitter.

Elk kwartier is er een andere cup beschikbaar, waar drie verschillende banen rouleren. Je kan dus niet stemmen op een baan, zoals bijvoorbeeld in Mario Kart 8 (Deluxe) het geval is. Omdat elke race maar een paar minuten duurt, ben je eigenlijk al na een paar potjes uitgekeken. Tijdens de race gelden nagenoeg dezelfde regels als in de gewone races van Mario Kart Tour. Dat betekent dat je ook weer combo’s maakt voor een hoge score, waarmee je je ranking kan laten stijgen. In de multiplayer heeft iedereen namelijke en aparte ranking. Op basis daarvan wordt je gekoppeld aan andere spelers met dezelfde ranking.

Mario Kart Tour multiplayer race.

Wederom voordeel met personages
De Frenzy Mode is ook weer van de partij, waarmee je onsterfelijk wordt en voor korte tijd items af mag vuren als je drie dezelfde krijgt. Dat betekent ook dat je met bepaalde personages in het voordeel bent, afhankelijk van de baan. Specifieke personages krijgen op bepaalde banen meer items. Ook sommige karts en gliders leveren voordelen op. Dat heeft als gevolg dat bijna iedereen met dezelfde combinatie van personages, kart en glider racet, waardoor de race wat minder variatie heeft.

Het racen zelf gaat in onze korte test redelijk soepel, al merkten we wel dat het raken van je tegenstander veel minder effect heeft dan in een standaard race. Desalniettemin hadden we geen last van haperingen of vastlopers. Soms verschijnt er een foutmelding in het menu van de multiplayer-stand, maar de races zelf verlopen vrij soepel.

Mario Kart Tour multiplayer met Donkey Kong.

We hebben de functie om te racen tegen vrienden nog niet kunnen proberen. Aangezien de stabiliteit bij de wereldwijde races wel goed zit, gaan we er vanuit dat dat bij vriendraces ook het geval is. Een ander belangrijk aspect om op te merken, is dat er (vooralsnog) geen Battle-modus beschikbaar is. Dat betekent dat je in de multiplayer alleen nog maar kan racen. We hadden voor deze multiplayer ook liever gezien dat het concept van Mario Kart Tour overboord zou zijn gegooid, in ruil voor een meer traditionele Mario Kart-race.

Wil je de Mario Kart Tour multiplayer zelf proberen? Tik dan in het menu op de optie Multiplayer. Het is voor de standaard- en vriendenraces niet nodig om Gold Pass-gebruiker te zijn. Lees ook onze review van Mario Kart Tour.

Bekijk ook

Mario Kart Tour review: vele in-app aankopen staan echte plezier in de weg

Het moment waar veel mensen al jaren om vragen is hier: Mario Kart is beschikbaar op de iPhone! Mario Kart Tour is Nintendo's nieuwste mobiele game, maar is dit wat je ervan gehoopt had? Je leest het in deze Mario Kart Tour review.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 maart: Artikel bijgewerkt met nieuwe regels na beschikbaarheid van de multiplayer.
  • 2020 - 03 maart: Artikel opnieuw gepubliceerd voor start multiplayer op 9 maart.
  • 2020 - 23 januari: Artikel bijgewerkt voor start van de nieuwe beta voor iedereen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2020 om 10:12
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.