MagicDock Kickstarter

MagicDock: een docking station voor de iPad Pro

Met MagicDock kun je de iPad Pro makkelijker op je bureau gebruiken. Je kunt gemakkelijk wisselen tussen een iPad Pro-'beeldscherm' en een tekentablet voor je illustraties. Het accessoire is bedacht door Steve Warren die, zoals wel vaker gebeurt, in de winkel niet kon vinden wat hij zocht.

MagicDock voor iPad Pro

Als crowdfunding-project is de MagicDock in ieder geval een succes: Steve heeft bijna €8.000 nodig en heeft inmiddels al €12.000 ingezameld via Kickstarter. Hij kocht in 2018 een iPad Pro en wilde een docking station voor de desktop. Hij maakte een lijst van eisen en had na een paar weken nog steeds niets gevonden. Vandaar de MagicDock. Daarmee kun je moeiteloos wisselen tussen documenten, spreadsheets, grafisch design, een filmpje kijken en andere taken. Het moest net zo veelzijdig worden als de iPad Pro zelf. En liefst ook nog in een passend design.


Met de MagicDock kun je de iPad pro gebruiken als een traditionele computer. Je kunt de houder 90 graden draaien, omhoog en omlaag trekken en het scherm kantelen. Aan de achterkant zitten poorten waar je je harddisk, stroomadapter, 4K-monitor en meer op kunt aansluiten. De MagicDock is zo ontworpen dat je de kabels nauwelijks ziet.

MagicDock Kickstarter

Het bedrag dat Steve nodig heeft lijkt wat aan de lage kant, maar de man beweert dat hij een sterrenteam om zich heen heeft verzameld en hard aan het werk is om het productieproces op te tuigen. Het resultaat moet een houder van hoge kwaliteit zijn, die lang meegaat. Misschien wel langer dan de iPad Pro zelf. Er zijn al enkele prototypes gemaakt, al had Steve redelijk in zijn hoofd wat hij wilde maken. Dit werd gaandeweg verfijnd tot het huidige product. Iets wat nog wel wijzigde was het draaimechanisme om het scherm 90 graden te kunnen draaien.

Het plan is om de MagicDock eind oktober 2019 bij de backers te krijgen. Er zijn natuurlijk altijd risico’s, maar als je er vertrouwen in hebt kun je je voor 89 euro aansluiten bij het project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.