Lockdown app voor iPhone

Lockdown: deze lokale firewall voor iPhone en iPad is gratis en open source

Eigenlijk wilde Guardian Firewall de eerste zijn met een firewall voor je iPhone. Maar de ontwikkelaar van Duet Display is ze voor. Hij heeft samen met een voormalig iCloud-engineer de nieuwe app Lockdown uitgebracht in de App Store.

Lockdown: een firewall voor iOS

Het duo Rahul Dewan en Johnny Lin maakte eerder de open source VPN met de naam ConfirmedVPN die sinds december beschikbaar is. Nu hebben ze een andere app, eveneens bedoeld om je veiligheid te verbeteren. Het heet Lockdown en is gratis te downloaden. Volgens de makers is het de eerste open source firewall die volledig op je toestel werkt en die apps beschermt tegen cryptomining en het delen van data via Facebook. De app kan ook bepaalde domeinen blokkeren.


Via GitHub kun je de code van de app downloaden, zodat je zelf kunt inspecteren dat er niets vreemds met je data gebeurt. Je kunt verbindingen met elke denkbare website blokkeren en je kunt daarbij de standaard instellingen kiezen of ze aanpassen aan je wensen.

Lockdown app voor iPhone

Je kunt Lockdown ook gebruiken voor het blokkeren van trackingdiensten, die bijvoorbeeld je toestelgebruik in de gaten houden of die gebruikt worden om je reclames te tonen. Je kunt er op die manier bijvoorbeeld Facebook mee blokkeren. Omdat Lockdown lokaal op je toestel werkt, vindt er ook geen tracking plaats. Na het installeren moet je nog wel toestemming geven voor Apple’s VPN-functie, al wordt er geen VPN gebruikt. De app verhult dan ook niet je IP-adres.

Lockdown app voor iPhone

Kun je zelf niet op het idee komen welke domeinen je wilt blokkeren, dan bevat Lockdown ook een lijst met domeinen, zoals Google en Mixpanel. Omdat er geen ongewenste verbindingen zijn belooft Lockdown dat je sneller kunt browsen.

Als iets gratis is, dan roept dat vaak vraagtekens op. Iemand moet toch voor de ontwikkelkosten betalen? In het geval van Lockdown is het plan om een betaalde optie met VPN toe te voegen. De ontwikkelaars van Lockdown hopen ook dat ontwikkelaars vaker gebruik zullen maken van privacyvriendelijke analysetools en minder van de diensten van grote dataverzamelaars zoals Google en Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2019 om 21:14
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.