Magic Mouse op de Mac.

‘Dit wordt Apple’s toekomstige Magic Mouse Pro’

Apple's huidige Magic Mouse heeft al jarenlang hetzelfde design, maar misschien komt daar in de toekomst verandering in. Er is namelijk een patent opgedoken van een nieuw type muis, met een volledig nieuw design en andere manier van bedienen.

Apple’s Magic Mouse is geliefd, maar ook gehaat. De één vindt hem onpraktisch vanwege het niet zo ergonomische design, terwijl de ander juist niet zonder kan vanwege alle veegbewegingen die mogelijk zijn. Desalniettemin is de Magic Mouse een typisch kenmerkend Apple-product. Hetzelfde kan gezegd worden over de muis die omschreven wordt in Apple’s nieuwe patent. In het patent wordt een apparaat omschreven waarmee je een ander elektronisch apparaat kan bedienen, zoals een muis dus. Hoewel het niet in het patent genoemd wordt, zou Apple zomaar voor de naam Magic Mouse Pro kunnen kiezen.

‘Magic Mouse Pro bedien je op een nieuwe manier’

Vanaf de zijkant lijkt de muis in het patent erg op de huidige Magic Mouse, maar als je van boven kijkt zie je meteen het verschil. De muis in het patent is helemaal rond, waar je je hand bovenop legt. Het maakt dan ook niet uit hoe je je hand legt: de oriëntatie past zich aan aan waar je je hand plaatst. Er is dan ook geen voor- of achterkant.

Magic Mouse Pro patent

Een traditionele muis bedien je door het hele apparaat te verslepen over je bureau, waardoor de cursor op beeld heen en weer gaat. Een nadeel daarvan is dat je wat meer ruimte op je bureaublad moet hebben om goed te kunnen werken. Bij deze zogenaamde Magic Mouse Pro is dat niet het geval. Je bedient hem namelijk door je hand te draaien en te kantelen. Het apparaat blijft daardoor op zijn plek, terwijl je toch de cursor op beeld verplaatst. Het is daardoor een soort combinatie tussen een trackpad en een gewone muis: het apparaat blijft op dezelfde plek zoals bij een trackpad, maar je gebruikt wel je hele hand voor de bediening.

Magic Mouse Pro rond in patent.

Qua vorm heeft de muis wat weg van de vroegere hockeypuck-muis die geleverd werd bij de allereerste gekleurde iMacs. Of dit patent ooit realiteit wordt, valt nog te bezien. Mogelijk is een dergelijk ontwerp bij langdurig gebruik wat minder prettig voor je pols. Aan de andere kant: Apple’s huidige Magic Mouse 2 komt alweer uit 2015. Mocht Apple een nieuwe muis uitbrengen, dan kiezen ze hopelijk voor een iets praktischere manier van opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.