Catalina-functies

Praat mee: jouw ervaringen met macOS Catalina deel je hier!

Vanavond is het de beurt aan de grote Mac-update, want macOS Catalina is vanaf nu te downloaden. Wil je meepraten met andere iCulture-bezoekers over je ervaringen, dan ben je hier op het juiste adres. Laat weten of de installatie bij jou goed verloopt en of je nog tegen bepaalde knelpunten aan bent gelopen.

Om 19:00 uur was het zover: iedereen met een geschikte Mac kan beginnen met macOS Catalina installeren. Daarmee heeft Apple bijna alle releases die voor het najaar stonden gepland uitgebracht. Op eentje na dan, want er is nog geen iOS 13-update voor de HomePod verschenen. Je kunt alles nalezen in ons overzicht van releasedata 2019. De updates zijn dit jaar behoorlijk verspreid over de tijd en er kwamen voor iOS ook nog meerdere bugfix-updates uit, waardoor je de draad misschien een beetje bent kwijtgeraakt. Geeft niks, want tijdens het installeren van Catalina kun je mooi alles even doornemen… op je eerder al bijgewerkte iPhone of iPad 🙂


Lukt het installeren van Catalina niet of gaat alles juist voorspoedig als de brandweer, laat het dan weten aan andere iCulture-lezers.

De update zal voor de meeste mensen niet meteen om 19:00 uur zichtbaar zijn. Het kan wel een kwartier of langer duren voordat jij de download te zien krijgt en aan de slag kunt gaan.

Wat zijn jouw macOS Catalina ervaringen?

Dit artikel is dé plek waar je mee kan praten met andere lezers. Weet je nog helemaal niet welke macOS Catalina-functies eraan komen of wat onze ervaringen ermee zijn? Check dan onze Catalina review en andere artikelen, zodat je in één keer bent bijgepraat.

Als je toch zit te wachten kun je deze artikelen ook nog even doorbladeren:

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Catalina

Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.

macOS Catalina
119 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.