Luna Display maakt van je iPad een tweede beeldscherm voor je Mac

‘macOS 10.15 laat je je iPad als extern scherm gebruiken’

Apple werkt aan een nieuwe functie in macOS 10.15 genaamd Sidecar, waarmee je makkelijker externe schermen kan gebruiken. Het is dan zelfs mogelijk om de iPad als extern scherm te gebruiken.

Er zijn nu al allerlei apps op de markt waarmee je je iPad kan gebruiken als een extern scherm voor je Mac. Voorbeelden hiervan zijn Duet Display, maar ook Luna Display is een populaire optie. Het voordeel van het Luna Display is dat je gebruikmaakt van een hardwarematige oplossing, want je voegt als het ware een GPU toe aan het aangesloten scherm. Je hebt daardoor een Mac met touchscreen tot je beschikking en volgens 9to5Mac werkt Apple nu zelf aan iets soortgelijks, dat standaard in macOS 10.15 zit.

Sidecar: iPad als extern scherm voor je Mac

De functie heeft bij Apple intern de naam Sidecar. Volgens de bronnen activeer je deze optie via een eenvoudig menu. Door je pijltje bij een venster op het groene bolletje linksboven te houden, rijg je de optie om het venster schermvullend te maken of te verplaatsen naar een extern scherm. Dit kan dus zowel met losse externe schermen die aan je Mac verbonden zijn als in combinatie met een iPad. Het venster wordt vervolgens schermvullend verplaatst naar de iPad of het extra scherm.

Als de aangesloten iPad ook de Apple Pencil ondersteunt, kun je deze gebruiken om op het scherm te tekenen. De iPad wordt daarmee een geavanceerde tekentablet, vergelijkbaar met de Wacom-tablets. Wacom-tablets kun je aan je computer verbinden, zodat je makkelijker kan tekenen. Ontwikkelaars en grafische professionals gebruiken dit vaak om dingen te ontwerpen, maar dat zou dus ook mogelijk worden met deze Sidecar-functie. De ontwikkelaars zijn volgens bronnen ook bezig om vensters vast te kunnen zetten aan een kant van het scherm.

macOS 10.15 wordt officieel onthuld tijdens de WWDC 2019, die plaatsvindt van 3 tot en met 7 juni. Op de maandag 3 juni houdt Apple zijn jaarlijkse presentatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2019, 15:39
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macOS Catalina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.