Astropad-app

Luna Display-adapter nu in pre-order, maakt van je iPad een grafische tablet

De Luna Display-adapter is nu in pre-order verkrijgbaar voor $69. Met deze adapter maak je de iPad geschikt als tweede scherm voor je Mac - draadloos!

Als je nog een oplossing zoekt voor het gebruik van je iPad als tweede scherm, dan moet je misschien eens naar de Luna Display kijken. In tegenstelling tot de al bestaande oplossing Duet Display heb je hiervoor een speciale adapter nodig. Deze kost $69 en werkt samen met de apps van Astropad. De ontwikkelaar heeft Astropad Studio 2.0 en Astropad Standard 2.4 vandaag een update gegeven en is nu helemaal klaar voor de Luna Display-adapter.


Luna Display is een dongle met USB-C of Mini DisplayPort die je in de Mac steekt. Vervolgens leg je via Wi-Fi verbinding tussen iPad en Mac, zodat je in feite een touchscreen Mac tot je beschikking hebt. De Astropad-apps zullen automatisch je iPad herkennen als een tweede scherm.

Luna Display-adapter

Minpuntje is dat Astropad niet langer tekenpennen van derde partijen zal herkennen. De support daarvoor stopt aan het einde van 2018. Vanaf dat moment zal alleen de Apple Pencil nog te gebruiken zijn. Logisch eigenlijk, want 98% van de Astropad-gebruikers heeft een Apple Pencil. Het was gewoon een praktische afweging of het nog wel nodig was om al die andere tekenpennen te blijven ondersteunen. Nu kan Astropad zich helemaal richten op het zo goed mogelijk ondersteunen van de Pencil. In een blogpost leggen de makers het nader uit.

Eerder liep er al een crowdfunding-campagne voor de Luna Display-adapter. Mocht je die gemist hebben, dan kun je nu een pre-order plaatsen voor $69 en krijg je de adapter in januari 2019 toegestuurd. Waarom een adapter? De Astropad-apps geven op zichzelf al een exacte weergave van wat er op je computerscherm te zien is, maar met de adapter kun je ook het touchscreen gebruiken. Zo heb je een grafisch tablet erbij, waarop je makkelijker kunt tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2018, 20:03
Categorie Apps
Onderwerp grafisch
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.