Mac Studio op bureau

Reacties voor: Gerucht: ‘Nieuwe Macs op komst? Apple start met Mac Studio inruilprogramma’

Apple zou plannen hebben om een nieuw inruilprogramma te starten voor Macs. Het gaat om meerdere modellen, waaronder de Mac Studio, de 13-inch MacBook Air met M2-chip en de 13-inch MacBook Pro met M2-chip.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Zou mooi zijn als er echt wat nieuws komt; ik wil mijn 13 jaar oude 27″ i5 iMac wel eens een keer gaan vervangen en dan natuurlijk het liefst de laatste M-chip, zodat ik er hopelijk weer 10+ jaar tegenaan kan…

  2. Mijn 27′ iMac uit 2014 loopt in principe nog goed, maar ik zou toch graag een keer updaten.

  3. @Genesis: Zelfde situatie hier. iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014). Apple wacht mij al veel te lang met het uitbrengen van een nieuwe grote iMac, zolang dat ik betwijfel of die ooit nog gaat komen. Ik ga niet meer wachten op Apple, mijn Fusion Drive begint te haperen op de HDD, dus ik ga de HDD vervangen voor een SSD, dan kan ‘ie weer wat jaartjes mee (voor weinig in vergelijking met complete vervanging).
    Ik doe er geen erg krachtige rekentaken mee, dus de processor (3,5GHz i5) is zeker nog toereikend. Ergens jammer dat mijn iMac van Apple geen Monterey of Ventura mag draaien (het instapmodel van de Mini van 2014 draait nota bene wel Monterey, vreemde keuze Apple!), maar ik mis het niet (iMac draait op Big Sur).
    Ja, het scherm moet eraf om erbij te kunnen, maar met genoeg geduld en het juiste gereedschap moet dat geen probleem zijn. Er is genoeg info over te vinden online (bijv. iFixit heeft goede stap-voor-stap-uitleg) en er zijn zelfs hele YouTube-filmpjes van mensen die het voordoen. Momenteel ben ik aan het wachten op de bestelde onderdelen. 😉

  4. @Buur: ben je niet bevreesd dat je Mac niet meer goed is beveiligd? Apple heeft voor Catalina al tijdenlang geen beveiligingsupdate aangeboden en dat lijkt in deze tijden nogal link..

  5. @Appieh: Ik weet niet waarom jij hier Catalina noemt? Zoals mijn bericht vermeldde: mijn iMac draait op Big Sur. Die heeft 18 mei j.l. nog een update gekregen naar 11.7.7 en wordt nog steeds officieel ondersteund.
    Mocht je een oudere Mac hebben, die inmiddels door Apple niet meer ondersteund wordt: zoek eens op OpenCore-Legacy-Patcher (genoeg op youtube ook te vinden, als je liever kijkt dan leest) en de mogelijkheden daarvan. Zoals ik ook al zei in mijn eerdere bericht: het is absurd dat Apple beslist welk OS ik zou mogen/kunnen draaien! Als een instap Mac Mini, die maar de helft zo snel is als mijn huidige iMac (zelfde jaar, 2014, toendertijd bijna topmodel) momenteel wèl een later OS (Monterey) mag draaien van Apple, wat is er dan aan de hand? Juist, pure commerciële belangen, geen technische beperkingen… De mensen achter OCLP laten zien dat zelfs Macs van 2010/2012 nog Ventura kunnen draaien, maar dat Apple het softwarematig gewoon blokkeert.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.