Reacties voor: Er zit een LTPO-scherm in de Apple Watch Series 5: dit heb je eraan als gebruiker

Apple maakt in de nieuwe Apple Watch Series 5 gebruik van een LTPO-scherm. Dit zorgt voor een betere batterijduur en geeft je de mogelijkheid om op de Apple Watch Always On te gebruiken, maar hoe werkt dat? Wij vertellen je alles!
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Kan je de always om display ook uitzetten

  2. 1 Hz. Precies voldoende voor een always on seconden teller

  3. Ik kwam het al eerder tegen en dit artikel suggereert het ook: als de schermen van de 4 en 5 hetzelfde zijn, is die always on functie dan puur een softwarematig verschil? Daโ€™s wel een beetje sneu voor iedereen met een Apple Watch 4.

  4. Spannend! Afwachten, de bestelling van Watch 5๐Ÿ˜๐Ÿ‘๐Ÿผ

  5. @Vincent: Het zou leuk zijn als ze het dan ook aanzetten op de Watch series 4 ๐Ÿ˜

  6. Origineel geplaatst door Vincent
    Ik kwam het al eerder tegen en dit artikel suggereert het ook: als de schermen van de 4 en 5 hetzelfde zijn, is die always on functie dan puur een softwarematig verschil? Daโ€™s wel een beetje sneu voor iedereen met een Apple Watch 4.

    Denk niet dat Apple dat gaat doen. Dan zijn de enige verschillen tussen de 4 en 5 het kompas, de verschillende uitvoeringen en de chipset (wat in mijn ogen verwaarloosbaar is, men series 2 werkt ook nog goed) Als je de always on wil zal je dus moeten upgraden.

  7. Onwijs jammer dat de stainless steel series 5 niet in Nederland te koop is ๐Ÿ™

  8. Origineel geplaatst door Gabor
    1 Hz. Precies voldoende voor een always on seconden teller

    Ja klopt.. maar dan tikt hij wel heel lelijk haha:P waarin hij nu als een automaat beweegt. In theorie zou het kunnen inderdaad

  9. @Patrick:Ja! Wordt in deze video verteld. Na de 20e zullen we ook wel veel videoโ€™s online komen over het always on scherm (vanaf ca 03:45)

  10. Ik ben benieuwd of je geen last krijgt met inbranden, wanneer met dat always-on dag en nacht hetzelfde klokje in beeld staat.

  11. Aangezien de Apple Watch 4 niet meer geleverd wordt zou het best aangezet kunnen worden dunkt mij

  12. Origineel geplaatst door Gabor
    1 Hz. Precies voldoende voor een always on seconden teller

    Ligt eraan. Met animatie is het te langzaam. Zoals bij faces is 1 sec, 1.25 sec aan animatie. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. Waarschijnlijk blijft de animatie uit tijdens always on. Voor mij geen upgrade vanaf series 2.

  13. Tja zou inderdaad leuk zijn als zou kunnen op series 4, maar zo werkt Apple helaas niet. Zo krijgt de IPhone XS (max) ook niet de night mode foto wat volgens mij best zou kunnen aangezien processor krachtig genoeg is (volgens mij).

    Ik hoop wel dat ze iets maken zodat always on automatisch uitgaat ‘s nachts. Ik draag hem namelijk ook in bed en iets dat licht geeft (hoe weinig ook) is we irritant in bed. Wil ook niet iedere avond in settings always on uitzetten en in ochtend weer aan.

  14. Origineel geplaatst door Mark
    Ik hoop wel dat ze iets maken zodat always on automatisch uitgaat โ€˜s nachts. Ik draag hem namelijk ook in bed en iets dat licht geeft (hoe weinig ook) is we irritant in bed. Wil ook niet iedere avond in settings always on uitzetten en in ochtend weer aan.

    Ik denk dat je het scherm handmatig en automatisch (zoals met je iphone) op bepaalde tijden uit kan laten gaan. Bijv allways on scherm aan van 7:00 tot 21:00 of zoiets

  15. Origineel geplaatst door Jeroen_O
    Ik ben benieuwd of je geen last krijgt met inbranden, wanneer met dat always-on dag en nacht hetzelfde klokje in beeld staat.

    Hier ben ik ook wel nieuwsgierig naar gezien het een OLED is. Toch denk ik dat dit erg overblown is. Heb zeg ook een LG OLED en beste beeldscherm dat ik ooit heb gezien. Nergens last van qua โ€œinbrandenโ€.

  16. @Nico: dank voor het linkje naar de video!

  17. Origineel geplaatst door Mike
    Onwijs jammer dat de stainless steel series 5 niet in Nederland te koop is ๐Ÿ™

    Inderdaad, vind ik ook. Opvallend in de YouTube filmpjes vind ik ook hoe mooi het scherm glanst. Vooral dat en minder kans op krassen zou voor mij aanleiding zijn wat meer geld uit te geven.

  18. Origineel geplaatst door JK
    Aangezien de Apple Watch 4 niet meer geleverd wordt zou het best aangezet kunnen worden dunkt mij

    Denk dan wel dat niemand met een 4 zou overstappen naar een 5. Nu wel ๐Ÿ˜‰

  19. Onlangs besteld bij de online Apple Store. Komt tussen 23 en 25 september, kan niet wachten. ๐Ÿ˜€

  20. @Vincent: de schermen zijn niet hetzelfde.

  21. @Ed: het scherm glimt evenveel als de aluminium. Overigens krast de stainless steel juist eerder.

  22. @JK: er zit op de vijf een ander scherm en er zit een andere chip in die dit soort zaken regelt. Dus nee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.