Lokale Google-zoekinstellingen wijzigen

Met deze tip pas je de standaard Google-zoekpagina aan, die wordt geopend bij een zoekopdracht in mobile Safari. Ook kun je de formaatweergave aanpassen.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Google Mobile SearchWanneer je in Mobile Safari een zoekopdracht in Google wilt uitvoeren, bepalen de regio-instellingen van je iPhone welke pagina wordt getoond. Dus bijvoorbeeld de Nederlandse Google-pagina als je Nederland hebt ingesteld. Bij het zoeken levert dat ook specifiek Nederlandse pagina’s op.

Het is mogelijk om die google.nl-resultaten te veranderen in google.com. Ook is het mogelijk om de resultaten in de geoptimaliseerde iPhone-versie van Google Search te laten verschijnen, in plaats van de fullscreen-versie. Dit doe je door toevoeging van /m achter de domeinnaam.

Dit alles wordt geregeld in /Applications/MobileSafari.app/GoogleTLDs.plist. Dit is een lijst met localisatiecodes (met bijvoorbeeld NL voor Nederland, US voor United States, etc). Het daarbij behorende internet topleveldomein (TLD) voor de lokale Google-versies is dan: www.google.nl voor Nederland en www.google.co.uk voor Groot-Britannië.

Je kunt deze instellingen als volgt wijzigen:

  • Controleer (in Settings > General > International > Region Format) wat je huidige regio is. Default is US.
  • Beslis voor jezelf naar welke Google-site je wilt gaan bij een zoekopdracht in Safari. Mijn voorkeur gaat uit naar www.google.com/m, de geoptimaliseerde Amerikaanse iPhone-versie.
  • Bewerk GoogleTLDs.plist en combineer je regioformaat met het domein dat je wilt gebruiken.

Een voorbeeld: Je wilt www.google.com/m te gebruiken met de Nederlandse regioformaat-instellingen. Dit doe je zo:

Zoek de NL key:
[code language=”xml”]
NL
nl
[/code]

Verander de NL key in:
[code language=”xml”]
NL
com/m
[/code]

Herstart je iPhone om de wijziging actief te maken!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2008, 16:35
Categorie iOS
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.