Geen Flash op de iPhone? Wel op Windows Mobile!

Apple wil voorlopig geen Flash op de iPhone. Dat weerhoudt Microsoft er echter niet van om naast Silverlight ook een licentie te nemen op Flash Lite en Reader van Adobe.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Flash Lite op een NokiaMicrosoft heeft met Silverlight een eigen Flash-concurrent om interactieve toepassingen in de browser aan te bieden. Silverlight 1.0 komt in het tweede kwartaal van 2008 beschikbaar voor Windows Mobile. Maar dat weer houdt Microsoft er niet van om toch een licentie te nemen op Flash Lite. Daarmee wordt het mogelijk om Flash-content te bekijken op websites die de iPhone niet aankan.

De mobiele versie van Internet Explorer is niet echt bijzonder. Alternatieve mobiele browsers zoals Opera Mobile, die op dit moment ook al Flash Lite ondersteund, zijn veel beter. De licentie die Microsoft nu heeft gekocht, heeft betrekking op Flash Lite en Reader van Adobe en stelt gebruikers in staat om onder andere online video’s te kijken. Maar het wordt ook gebruikt in webwinkels, waarbij je producten met één klik in verschillende kleuren kunt zien. Het geeft een rijkere gebruikerservaring, maar Steve Jobs wil beide versies van Flash (normaal en Flash Lite) voorlopig niet op de iPhone. De twee concurrerende mobiele platformen van Nokia (S60) en Microsoft (Windows Mobile) beschikken straks allebei over ondersteuning voor zowel Flash als Silverlight.

Microsoft kiest voor een compleet andere aanpak: zoveel mogelijk. Naast Adobe Flash Lite en Reader straks ook Silverlight. Scott Rockfeld, group product manager bij Microsoft’s mobile communication business, zegt dat het Microsoft erom gaat om de klant zoveel mogelijk keuze te bieden. “Het is duidelijk iets waar klanten om vragen. Flash is iets dat op het web overheerst”, zegt Rockfeld. Blijkbaar is er niet zoveel vertrouwen dat Silverlight het helemaal gaat maken. Wat Microsoft precies voor de licentie heeft betaald en wanneer beide Adobe-aanvullingen beschikbaar komen, wil Microsoft nog niet zeggen.

Via: Yahoo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:58
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.