Live Photos zijn twee keer zo groot als een normale foto

Dankzij Live Photos komen je foto's tot leven, al hebben deze animaties uiteraard wel gevolgen voor het formaat van je afbeeldingen. We weten inmiddels dat Live Photos twee keer meer ruimte innemen dan een normale foto.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Live-Photo-iPhone-6s
Met de nieuwe Live Photos laat Apple je foto’s tot leven komen door ze te animeren. Goed nieuws voor fans van geanimeerde wallpapers, maar wat minder fijn voor je opslagcapaciteit.


Omdat deze nieuwe functie automatisch geactiveerd is als je de iPhone 6s en iPhone 6s Plus gebruikt, is het belangrijk om te weten hoeveel extra opslagruimte je moet reserveren voor deze geanimeerde plaatjes.

https://www.iculture.nl/gids/live-photos/

Twee keer zo groot

Apple liet daar tijdens de presentatie weinig over los, maar Techcrunch laat in een video zien dat een Live Photo ongeveer dubbel zoveel ruimte inneemt als een normale 12-megapixel foto. Deze foto’s zijn ook te bekijken op iPads, de Apple Watch en oudere iPhones die iOS 9 kunnen draaien.

Omdat het hier om een bundeltje stilstaande foto’s gaat, is het ook erg makkelijk om een Live Photo als normale afbeelding door te sturen naar apparaten die Live Photos niet ondersteunen.

Bekijk ook

Live Photos in- en uitschakelen doe je zo

Volg de stappen in deze tip om de geanimeerde Live Photos in- of uit te schakelen op je iPhone of iPad. Bespaar ruimte op je iPhone of animeer je foto's, de keuze is aan jou.

Voor een kort filmpje neemt Live Photos uiteindelijk niet zoveel opslagruimte in beslag. Dat komt omdat Live Photos simpelweg een collectie van foto’s maakt van het moment voor en nadat je op de foto-knop. De iPhone comprimeert deze foto’s daarna en voegt ze samen tot een bewegende animatie.

Bekijk ook

Hoeveel 4K video past er op een iPhone 6s?

Met de iPhone 6s kun je 4K-video's filmen. Maar hoeveel past er eigenlijk op een 16GB iPhone 6s? We rekenden het uit.

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. Je kan een Live Photo bewerken met meerdere effecten en je kan ze ook omzetten als sticker op je iPhone tot een zogenaamde Live Sticker. De Live Photos zijn geïntroduceerd in 2015 en je kunt ze op vrijwel alle devices van Apple maken én bekijken.

Live Photos

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.