iWork- en iLife-apps

Apple maakt iMovie, GarageBand en iWork gratis voor iedereen

iMovie, Numbers, Keynote, Pages en GarageBand voor iOS en macOS zijn voortaan voor iedereen gratis te downloaden. Voorheen gold dat alleen voor mensen met recente toestellen.

Iedere Apple-gebruiker mag vanaf vandaag gratis gebruik maken van iMovie, Numbers, Keynote, Pages en GarageBand. Het geldt zowel voor de Mac als voor de iPhone en iPad. Eerder was het al mogelijk om bij nieuwe toestellen de apps gratis te downloaden, maar mensen met een ouder toestel moesten ervoor betalen.

iWork- en iLife-apps

iLife en iWork-apps voortaan gratis

Grote kans dat je iMovie, Numbers, Keynote, Pages en GarageBand ooit al eens hebt aangeschaft of gratis hebt gedownload, zodra de mogelijkheid zich voordeed. Apple hanteerde voor de collectie kantoor-, video- en muziekapps een tweesporenbeleid: bij nieuwe producten was de software gratis, anderen moesten ervoor betalen. Dat leverde nogal wat onduidelijkheid op, waar nu in één klap een einde aan wordt gemaakt. De apps zijn gewoon altijd gratis, voor iedereen.

In de App Store zul je bij sommige apps nog even moeten wachten op de nieuwe omschrijvingen. Op de Nederlandstalige iWork-pagina van Apple is bijvoorbeeld nog te lezen:

Pages voor iOS, Numbers voor iOS en Keynote voor iOS kunnen gratis worden gedownload in de App Store voor in aanmerking komende devices die compatibel zijn met iOS 10 en die op of na 1 september 2013 voor het eerst zijn geactiveerd.

Ook bij Garageband is iets soortgelijks te lezen:

GarageBand kan gratis worden gedownload in de App Store voor in aanmerking komende devices die compatibel zijn met iOS 10 en die op of na 1 september 2014 voor het eerst zijn geactiveerd.

Dit zal waarschijnlijk snel worden aangepast. Op de Engelstalige pagina is de clausule verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 20:08
Categorie Apps
Onderwerpen ilife, iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.