iPhone X Plus landscape agenda

Gerucht: ‘iPhone X Plus krijgt iPad-achtige landschapsmodus’

Apple's aanstaande 6,5-inch iPhone heeft waarschijnlijk een iPad-achtige landschapsmodus, waarbij je het toestel ook in liggende stand kunt gebruiken. Dat blijkt uit aanwijzingen in de iOS 12 beta.

Landschapsmodus voor iPhone X Plus

De iPhone X Plus wordt de grootste iPhone die Apple tot nu toe gemaakt heeft. Met een schermresolutie van naar verwachting 2688 x 1242 pixels kun je met recht spreken van een phablet, al gebruikt bijna niemand die term meer. Om het gebruik van het scherm wat prettiger te maken zou Apple gekozen hebben voor een liggende weergave van het scherm, vergelijkbaar met de iPads. Daardoor kun je in apps als Mail, Adresboek en Agenda meer informatie in beeld krijgen.


Volgens informatie die de Braziliaanse site iHelpBR bijeen heeft gesprokkeld uit de nieuwste beta en Xcode zou Apple van plan zijn om een landschapsmodus in te voeren. Zo’n landschapsmodus bestaat al als je op Plus-modellen bijvoorbeeld de Instellingen-app gebruikt… maar er is meer.

iPhone X Plus landscape agenda

iHelpBR ontdekte namelijk dat heel veel standaard-apps nu voor een dergelijke landschapsmodes zijn aangepast. Het wijst erop dat Apple de iPhone X Plus ziet als een apparaat waarbij je beter gebruik kan maken van het extra schermoppervlak.

In de Agenda-app krijg je aan de ene kant van het scherm de agenda te zien en aan de andere kant een lijst met afspraken. In het Adresboek kun je een contactkaart bekijken en ondertussen een lijst met je andere adressen zien. In de Berichten-app kun je meer gesprekken tegelijk zien.

iPhone X Plus landschap met Berichten

Sinds iOS 8 en de iPhone 6 Plus is er een landschapsmodus op de grotere iPhones aanwezig. Opvallend is dat de iPhone X met 5,8-inch scherm niet zo’n landschapsmodus heeft, terwijl het scherm diagonaal gemeten notabene groter is dan die van de Plus-modellen.

De vijfde beta van iOS 12 is sinds gisteren beschikbaar voor ontwikkelaars. Daarin werden ook aanwijzingen gevonden dat er dualsim voor de iPhone aankomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2018, 23:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone XS Max
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.