iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Kort review: Appviz, statistieken voor iPhone-ontwikkelaars

Appviz is een applicatie voor ontwikkelaars, die hiermee rapporten kunnen maken van verkochte applicaties. Helaas laat de applicatie alleen het totaal zien en niet de hoeveelheid royalties die je als ontwikkelaar hebt verdiend.

Rapportage per geografische regio.Appviz is een applicatie die ontwikkelaars helpt om hun verkopen in de App Store inzichtelijk te maken. Apple creëert iedere dag een rapport over de verkopen van de dag ervoor. Na een week verdwijnen deze dagelijkse rapportages en verschijnt er een weekrapport. Appviz maakt het mogelijk met een klik op de knop je verkoopgegevens te downloaden en ze netjes in allerlei overzichten weer te geven. Belangrijk hierbij is dat de applicatie rekening houdt met verschillende valuta.
Ook geeft de applicatie je de mogelijkheid om de verschillende reviews uit de 64 verschillende App Stores te bekijken.

Appviz is zeker handig als je als developer meerdere apps in de appstore heb staan, aangezien je applicaties onderling kunt vergelijken. Stephan Osseweijer (SossieNL) heeft de applicatie al een tijdlang in gebruik en liet weten wat zijn ervaringen zijn.

Hieronder een korte overview van de mogelijkheden van Appviz:

 • Download dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse rapporten (ook monthly free).
 • Applicatie houdt bij het importeren rekening met dubbele records.
 • Support voor 44 soorten valuta.
 • Vele overzichten voor het bekijken, vergelijken van je verkooptrends.
 • Vergelijk verschillende applicaties met elkaar.
 • Bekijk en analyseer de verkopen per land.
 • Download en bekijk reviews van de 64 verschillende App Stores.
 • Exporteer de rapporten naar o.a. Excel.

appviz menu leftIn de applicatie kon ik geen optie terug vinden om op basis van royalties (wat de developer daadwerkelijk krijgt) rapportages te genereren. Ik dacht dat de applicatie dit automatisch deed, maar dat was niet zo: de applicatie genereert de rapportages namelijk op basis van sales (dus inclusief het bedag dat je nog moet afdragen aan Apple). Dat is voor ontwikkelaars minder interessant. Appviz zou een optie moeten hebben om ook op basis van daadwerkelijke royalties de rapportages te genereren. Als dat wel zo zou zijn, zou Appviz een 8,5 krijgen, maar nu is de applicatie niet meer dan een 6,5 waard.

Tijdens het testen ontdekte ik ook nog een bug: het icoontje van één van de applicaties (iStart) werd niet gedownload en onderin de menu balk verschijnt een soort zwart vierkant (zie afbeelding rechts). Niet heel storend, maar wel even de moeite om te benoemen.

Natuurlijk is het een risico om je iTunes Developer-accountgegevens in te voeren in een programma. De ontwikkelaar garandeert ons dat de gegevens niet via een server lopen en alleen lokaal worden gebruikt. Dit kan vergeleken worden met de applicatie Belstatus die ook de gegevens van je My T-Mobile-account gebruikt om gegevens op te halen maar ze niet op een eigen server opslaat.

Momenteel is de applicatie alleen voor de Mac beschikbaar. Op zich logisch, omdat je als ontwikkelaar zo goed als zeker in het bezit bent van een Mac (de SDK is op dit moment alleen geschikt voor Mac-gebruikers). Er is een trialversie beschikbaar die 30 dagen te gebruiken is, zodat je goed kunt testen of de applicatie iets toevoegt. Na deze dagen moet je $29,95 overmaken.

Info: Appviz

 • Ontwikkelaar: Ideaswarm
 • Applicatie: Ideaswarm
 • Te koop via: website ontwikkelaar
 • Prijs: $29,95
 • Cijfer: 6,5

Omdat Stephan geen zin had om de verkoopcijfers van zijn applicaties iStart en iFacts op deze website te publiceren, zijn de afbeeldingen afkomstig van de website van Ideaswarm.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2009, 15:02
Categorie Apps
Onderwerpen app store, ontwikkelaars, populaire apps, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.