Beoordelingssysteem in App Store nu afhankelijk van versies

Apple heeft de waardering van applicaties in de App Store afhankelijk gemaakt van het versienummer. Dat is goed nieuws voor ontwikkelaars die verbeteringen in hun applicatie hebben doorgevoerd en maar niet van slechte waarderingen afkwamen.

appstoreHet moet een nachtmerrie voor ontwikkelaars zijn: je applicatie is slecht beoordeeld omdat nog niet alles goed werkt, maar zodra je het aangepast hebt kom je maar niet van die slechte beoordelingen van één en twee sterren af. Apple heeft er nu iets op gevonden, door het beoordelingssysteem afhankelijk te maken van het versienummer.

Zo kun je direct zien of de beoordeling betrekking heeft op een oudere versie. Het is een kleine verbetering, maar je kunt er als gebruiker wel vanuit gaan dat de beoordeling een stuk realistischer wordt. Foutjes uit het begin zijn nu minder van invloed op de sterrenscore.

Bij elke applicatie die een update heeft gekregen zie je of er al dan niet genoeg waarderingen zijn om de score te kunnen weergeven voor de huidige versie. Je kunt ook zien wat de gemiddelde score over alle versienummers is geweest en op hoeveel beoordelingen de score is gebaseerd. Ook nieuw is dat je meteen een waardering kunt geven voor een applicatie, zonder een tekst te hoeven schrijven. Dat is ook de reden waarom je soms ziet dat een score op 12 beoordelingen is gebaseerd, terwijl er maar 4 recensies in de App Store staan. Voor een deel zijn dit ook mensen die bij het verwijderen van de applicatie van hun iPhone een sterrenwaardering hebben gegeven; ook dan kun je geen tekst invoeren.

Hieronder een voorbeeld van de pas geüpdatete applicatie Topple (en ja, geüpdatete is goed Nederlands):

waardering

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2009, 13:39
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, beoordeling, sterren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.