iPhone in het onderwijs: BlackBoard en Dalton Voorburg

Er komt een iPhone-versie aan van Blackboard, het onderwijssysteem waarmee leerlingen toegang krijgen tot huiswerkopdrachten, cijferlijsten en ander studiemateriaal. Iets heel anders zijn ze in Voorburg van plan: daar hebben dertig scholieren van een scholengemeenschap een iPhone gekregen om woordjes te leren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BlackBoardBlackboard is een serversysteem waarbij je toegang kunt krijgen tot je huiswerkopdrachten, cijfers en studiemateriaal. Op het evenement ConnectED werd getoond dat het systeem straks ook vanaf de iPhone gebruikt kan worden: je kunt verbinding maken met je Blackboard-server en informatie opvragen. De applicatie is straks gratis beschikbaar voor studenten. In de video hieronder kun je een demonstratie zien.


In Voorburg zijn ze iets heel anders van plan: dertig leerlingen van een middelbare school krijgen een iPhone 3G om woordjes te stampen. De scholengemeenschap in Voorburg krijgt van Kennisnet en Surfnet subsidie om de iPhones te kunnen aanschaffen. Het plan is dat de ene helft van de leerlingen met de iPhone de lesstof gaat leren, terwijl de andere helft op andere manieren aan de slag gaat. Behalve dat het leuk is voor de leerlingen zit er ook nog een serieus doel achter: de organisatoren willen kijken of het zinvol is om oefensoftware om te zetten naar mobiele sites en applicaties. Helaas kunnen de leerlingen de iPhones alleen gebruiken voor mobiel internet; ze kunnen er niet mee bellen of sms’en. Ook moeten ze de iPhones aan het eind van het experiment weer inleveren. De betrokken school geeft Daltononderwijs, een manier van onderwijs waarbij de nadruk ligt op samenwerking en vrijheid: leerlingen kiezen zelf het tempo en het tijdstip waarop ze aan bepaalde onderwerpen werken.

Via: TUAW (Blackboard) en Tweakers (Voorburg)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2009, 18:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen blackboard, educatief, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.