Kort iPhone-nieuws: Harley-dock, MIDI, Hall of Fame en iPhone-lasergun

Vier korte nieuwtjes: een dock voor je Harley Davidson, iOS 4.2 krijgt ondersteuning voor MIDI, een Hall of Fame voor iPhone-applicaties en een gamepatent van Apple waarmee je iPhone een soort lasergun wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone dock harleyVier korte nieuwtjes over de iPhone: een $400 kostende iPhone-houder voor je Harley-Davidson, ondersteuning voor MIDI in iOS 4.2, Apple’s Hall of Fame en een nieuwe mogelijkheid van gamen op je iPhone.

Harley iPhone-dock

Hell’s Foundry heeft een iPhone-dock voor Harley-Davidson-motoren gemaakt. Je kunt het gebruiken voor navigatie-apps, maar ook om onderweg muziek te luisteren. De houder kost $400 en werkt via Bluetooth-oortjes of via Wi-Fi-apparatuur. De houder zit als een soort autoradio in je dashboard ingebouwd en laadt ook meteen je iPhone op. Kabels blijven buiten het zicht en bedienen van de muziek doe je via de standaard knoppen op de handgrepen. Het installeren duurt maar 15 minuten. Geschikt voor de Harley-Davidson 1996 en nieuwere modellen. Er zijn drie uitvoeringen in chroom, glossy zwart en koolstofvezel. Zoek op internet naar de DashLink Docking Console als je meer wilt weten of de houder voor $399,95 wilt kopen.

MIDI in iOS 4.2

In iOS 4.2 zal ondersteuning voor MIDI te vinden zijn. Volgens een auteur van PC World werkt Core MIDI onder iOS 4.2 hetzelfde als op de Mac. Je iPhone zal straks via een usb-aansluiting communiceren met andere MIDI-compatibele apparaten, bijvoorbeeld als je de iPad Camera Connection Kit daarvoor gebruikt. Aansluiting via Wi-Fi is ook mogelijk. De MIDI-functie zal voor gewone gebruikers niet meteen interessant zijn, maar voor muzikanten des te meer. Ze kunnen het gebruiken om samples van hoge kwaliteit mee te nemen, als vervanging van een laptop en MIDI-controller.

Hieronder zie je een demonstratie:

iPhone-apps Hall of Fame

Er staat zo waanzinnig veel in de App Store, dat je nauwelijks nog door de bomen het bos ziet. Apple heeft daarom een nieuwe sectie geopend in de App Store: de Hall of Fame. Deze toont de applicaties die in de loop van de tijd het meest populair zijn geweest. Steeds worden de 50 beste apps getoond, zowel gratis als betaalde apps. De lijst is in iTunes op de desktop te vinden.

hall of fame

Gamepatent maakt van iPhone een soort lasergun

apple patent game locatieEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe je met de iPhone augmented reality kunt gebruiken om nieuwe vormen van gaming te ontdekken. Zo zou je je iPhone als een soort lasergun kunnen gebruiken, zo blijkt uit het patent met de naam ‘Interactive Gaming with Co-Located, Networked Direction and Location Aware Devices’. Daarbij wordt de positie van de telefoon bepaald aan de hand van gyroscoop, accelerometer en GPS. Het maakt van je iPhone een controller, die met andere controllers kan communiceren. De telefoon weet waar de locatie van de andere controller is.
In het patent is ook te lezen hoe je je iPhone kunt gebruiken als een soort pistool of een stuurwiel, dankzij accessoires die op dit systeem aansluiten. Apple heeft dankzij tappen, swipen en kantelen de manier waarop we mobiel spelletjes spelen, veranderd. Met dit nieuwe patent breiden ze de mogelijkheden nog verder uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2010, 10:35
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, midi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.