Tactile+Plus: plak gameknoppen op je iPhone-scherm

Een Japanse fabrikant heeft de Tactile+Plus uitgebracht, een serie stickers waarmee je een fysiek voelbare D-pad op je iPhone-scherm aanbrengt.

tokimekiTactile+Plus is een Japans product waarmee je je smartphone kunt voorzien van gameknoppen. Het gaat om doorzichtige plakstickers, die ervoor zorgen dat je op de tast de juiste knoppen kunt vinden. Je iPhone voelt dat meer als een echte draagbare gameconsole en je kunt je blik op de game zelf gericht houden. De sticker is cirkelvormig en bevat negen noppen: één centrumknop en acht richtingen, die je over de virtuele D-pad van je spel plakt. Omdat die knop wel eens van plek kan wisselen, is de oplossing niet echt universeel.

Naast een D-pad zijn er nog 4 nopjes die je op willekeurige plekken op het scherm kunt plakken, afhankelijk van het spel. De knoppen schijnen ook geleidend te zijn, zodat ze je vingertaps zonder problemen doorgeven. De oplossing is niet beperkt voor de iPhone, maar zou op elke smartphone met aanraakgevoelig scherm moeten werken. Tactile+Plus is voor $8 te koop via de Japanse webwinkel Tokimeki Mall.

gamepad knoppen

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2010, 16:10
Categorie Accessoires
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.