Koekoek TV op de Apple TV maakt YouTube kindvriendelijk

De kindvriendelijke video-app Koekoek TV is vanaf nu ook beschikbaar voor de Apple TV. Laat kinderen tussen de drie en zes jaar oud onbezorgd YouTube-video's bekijken.

Koekoek-tv

De Apple TV is naast een spelcomputer ook een leuke manier voor kinderen om filmpjes op internet te bekijken. Niet alle video’s van YouTube zijn echter geschikt voor een jong publiek, dus is het niet verantwoord om kinderen onbeheerd YouTube af te laten speuren. Met Koekoek TV weet je zeker dat jouw kinderen alleen kindvriendelijke YouTube-video’s op de Apple TV bekijken.


Koekoek TV is al langer beschikbaar op iOS en krijgt daar veel positieve beoordelingen van ouders. De app is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Paul van Dijk, die je wel vaker op iCulture hebt zien langskomen. Hij heeft de iOS-versie van Koekoek TV nu ook beschikbaar gesteld in de tvOS App Store.

Koekoek-TV

Koekoek TV voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar

Koekoek TV richt zich op de doelgroep van kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Alle video’s in de app zijn handmatig geselecteerd, zodat er niet per ongeluk een ongeschikte video doorheen glipt. Het aanbod wordt regelmatig ververst, waardoor er nu bijvoorbeeld veel Sinterklaasvideo’s zijn te bekijken, naast andere tekenfilms en kinderliedjes.

Om de app voor kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken hoef je geen zoektermen in te vullen om bij een leuke video te komen. Tik met de Siri Remote simpelweg op een plaatje van een video die er leuk uitziet en je kunt direct beginnen met kijken.

Koekoek TV kijktegoed

De Koekoek TV-app is gratis te downloaden, maar vraagt na verloop van tijd wel geld om door te kunnen blijven kijken. “Hoewel video’s op YouTube gratis zijn, is het maken van deze app dat helaas niet”, aldus ontwikkelaar Paul van Dijk. In de app kun je daarom kijktegoed kopen. Voor €2,99 koop je 270 dagen kijktegoed en voor €0,99 schaf je 30 dagen tegoed aan. Het tegoed wordt alleen afgeschreven op de dagen dat je de app ook echt gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 november 2015 om 14:26
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.