Procreate-iPad-Pro

‘Apple maakt 200 dollar winst per iPad Pro’

RBC Capital Markets voorspelt hoe vaak de iPad Pro de komende maanden verkocht gaat worden en hoeveel winst Apple per iPad Pro maakt.

Procreate-iPad-Pro

De iPad Pro is inmiddels alweer een paar weken te koop, maar wat verwachten analisten van de grootste iPad tot nu toe? RBC Capital Markets heeft zojuist de verwachtingen bekend gemaakt voor de komende maanden. Ook denkt de bank te weten hoeveel winst Apple per iPad Pro maakt.

RBC Capital Markets voorspelt dat Apple de komende drie maanden drie miljoen exemplaren van de iPad Pro verkoopt vanaf november. Een miljoen iPad Pro’s per maand dus, wat Apple flink wat geld oplevert, zo schrijft Business Insider.

‘200 dollar winst per iPad Pro’

Volgens de bank maakt Apple namelijk 200 dollar (€187) winst per iPad Pro, wat betekent dat er van de totale omzet van 2,4 miljard dollar zo’n zeshonderd miljoen dollar winst wordt gemaakt.

Als we dat naast de omzet van de Microsoft Surface-lijn leggen, wordt duidelijk dat de iPad Pro hard op weg is om de tablet van Microsoft ver achter zich te laten. De Surface-lijn was namelijk goed voor 888 miljoen dollar omzet in het vierde kwartaal. Dit kwartaal valt voor Microsoft in de periode mei, juni en juli.

RBC Capital Markets, geen officiële cijfers

Onthoud wel dat het hier om een voorspelling van analisten gaat en geen officiële cijfers van Apple. Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelde eind oktober nog dat Apple twee miljoen exemplaren van de iPad Pro gaat verkopen in oktober, november en december.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2015, 16:46
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.