NPO Live op de Apple TV.

Onofficiële NPO Live-app laat je live tv-kijken op de nieuwe Apple TV

Hoewel de Nederlandse Publieke Omroep geen eigen app heeft op de Apple TV, zijn er intussen al enkele alternatieve apps verschenen. Met NPO Live kijk je rechtstreeks naar uitzendingen van de NPO-zenders en themakanalen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NPO Live op de Apple TV.
Grote Nederlandse partijen zoals de NPO, RTL en SBS staan nog niet te springen om een app uit te brengen voor de nieuwe vierde generatie Apple TV, zo bleek uit een rondgang van iCulture een maand geleden. Dit houdt andere ontwikkelaars echter niet tegen om het heft in eigen hand te nemen. Maurice van Breukelen heeft samen met iCulture-stagiair Bas Broek een eigen Apple TV-app gemaakt waarmee je live naar de verschillende kanalen van de Publieke Omroep kunt kijken. De app is niet te downloaden vanuit de App Store, maar is via het zogenaamde sideloaden toch te installeren.

Kijk live-tv met NPO Live

We hebben op iCulture al eens eerder geschreven over een Uitzending Gemist-app voor de Apple TV. Ook deze is alleen via sideloading op de Apple TV te installeren. De app NPO Live onderscheidt zich door livestreams aan te bieden van de drie hoofdzenders, plus alle bijbehorende themakanalen zoals NPO Humor TV, NPO Best en NPO Nieuws.

NPO Live op de Apple TV.

NPO Live heeft geen mogelijkheid om uitzendingen terug te kijken en te bladeren door het aanbod van de NPO, maar focust zich dus enkel en alleen op het live tv kijken. De kwaliteit van de livestreams is wat aan de lage kant, maar dit is enkel en alleen te wijten aan het aanbod van de NPO zelf. Om de app te kunnen installeren, moet je eerst het juiste bestand downloaden vanaf GitHub. Klik daar aan de rechterkant op Download ZIP en volg verder de stappen in dit artikel om de app te installeren.

NPO Live op de Apple TV.

Het is nog maar de vraag of de NPO blij is met al dit soort alternatieve apps. Doordat ze zelf niet (op korte termijn) bezig zijn met de nieuwe Apple TV, laten ze kansen liggen die nu benut worden door externe ontwikkelaars. Hoewel de apps niet zomaar te downloaden zijn, zorgt dit wel voor een wildgroei aan alternatieven, waar de NPO misschien niet zo blij mee is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 november 2015 om 16:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.