KITT is nu echt hier! Unlock je Tesla Model S met je Apple Watch

Met een Apple Watch kun je de Tesla Model S bedienen. Een ontwikkelaar heeft een app gemaakt waar Knight Rider jaloers van wordt.

KITT Interior at Toronto Auto Show 2011.jpg

David Hasselhoff, eat your heart out! De (cult)held die als Michael Knight in Knight Rider met KITT communiceerde vanaf een horloge, kan dat nu met een hedendaagse auto doen. Ontwikkelaar Allen Wong heeft de app Remote S gemaakt voor de Apple Watch, waarmee je de status kunt opvragen van een Tesla Model S. Het is de eerste keer dat zoiets met de Apple Watch mogelijk is.


Tesla had zelf al een officiële iPhone-app ontwikkeld om de auto te starten en de accustatus op te vragen. Deze nieuwe app is gemaakt door een externe ontwikkelaar en werkt met een Snelle blik (Glance).

Michael Knight watchVia de app kun je een aantal commando’s naar de Tesla Model S sturen. Je kunt bijvoorbeeld de lampen laten knipperen, het panoramadak openschuiven en toeteren. Natuurlijk kun je ook zien hoe het met de batterij staat, je kunt de deuren op slot doen, de climate control alvast aanzetten en de auto terugvinden als je niet meer weet waar je geparkeerd hebt. Motor Auto starten? Kan ook. Ontwikkelaar Wong wacht nu op toestemming van Apple. Nu moet Wong alleen nog spraak inbouwen en dan zijn we allemaal Michael Knight.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

We zijn benieuwd wat er gebeurt als Apple een eigen auto uitbrengt – en of je die dan ook vanaf de Apple Watch kan bedienen. Geruchten wijzen erop dat Apple met Project Titan een eigen auto wil maken, maar het kan nog wel tot 2020 duren voordat die auto op de weg rijdt.

Of is deze verregaande automatisering toch niet zo gewenst …?

Wil je alvast zelf KITT spelen en heb je geen Tesla Model S, maar wel al een Apple Watch? Download dan KITT On your Wrist van Nederlander @keviniphone.

Openingsafbeelding: KITT Interior at Toronto Auto Show 2011” by Tabercil – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.