jony ive moma san francisco

Jony Ive: ‘Apple Watch lastiger te ontwerpen dan iPhone’

Volgens Jony Ive was de Apple Watch veel lastiger te ontwerpen dan de iPhone, omdat er zoveel verwachtingen en zoveel keuze moest zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jony ive moma san franciscoApple’s hoofdontwerper Jony Ive heeft verklapt dat het ontwerpen van de Apple Watch veel moeilijker was dan de iPhone. Het was lastig om rekening te houden met de grote diversiteit aan verwachtingen, vertelde Ive. Zodra je iets op je lichaam draagt, willen we keuze hebben. “Alleen in de gevangenis draagt iedereen hetzelfde”, grapte Ive.

Ive heeft eerder wel eens laten weten dat zijn team naar het culturele en historische belang van horloges en klokken heeft gekeken, voordat ze met het Apple Watch-project aan de slag gingen. De telefoon en de smartwatch vervullen heel verschillende rollen. Op de pols werp je een snelle blik en moet de interactie simpel zijn. Ive deed zijn uitspraken tijdens een speech in het Museum of Modern Art in San Francisco, waar hij de 2014 Bay Area Treasure Award in ontvangst nam.

Ive is van mening dat de Apple Watch smartwatches op de kaart gaat zetten als een compleet nieuw type apparaat. Apple kiest bij het horloge dan ook een eigen insteek: geen eenheidsworst met één model, maar verschillende combinaties van horlogekasten en horlogebandjes, in meerdere prijsklassen. Het horloge zal vanaf 350 dollar te koop zijn, vanaf begin 2015. Ook zijn er twee formaten en kun je allerlei apps installeren. In totaal zijn er miljoenen combinaties mogelijk en kan iedereen de Apple Watch helemaal naar zijn of haar eigen smaak inrichten. “There’s an Apple Watch for everyone” is dan ook de slogan op de website van Apple. Heb je nog niet genoeg aan de keuze die Apple biedt, dan kun je allerlei opladers van externe partijen erbij kopen, zoals de eerder deze week besproken Composure Dock.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2014, 0:12
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, jony ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.