Reacties voor: Jimmy Iovine: ‘Apple’s oordopjes zijn slecht’

Beats-oprichter Jimmy Iovine vindt de Apple-oordopjes slecht. De peperdure oordoppen van Beats zijn veel beter, beweert Iovine.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Het geluid vind ik prima, alleen mijn kabel was na anderhalve maand al stuk…

  2. Nu moet hij echt zijn mond houden.Voor 30 euro zijn de apple oortjes echt veruit de beste. Ik ken mensen met een Android telefoon die ook Apple oortjes hebben, vanwege de goede prijs en relatief mooie bass.

  3. Beats Audio is gewoon echt slecht. Artificële, overdadige bass. Je kan geen uur luisteren naar muziek met bass want dan wordt je gek.

    Geef mij maar de P7 of de Zik.

  4. Nou er is eigenlijk best kans dat er beats bij geleverd wordt. Toentertijd ze een deal hadden met HTC hebben ze dat ook gedaan.

    En de Apple oordopjes vond ik altijd gewoon triest… Gezien wat je betaald voor hun producten en hun marges, hadden ze best oordopjes bij kunnen leveren die wat beter klonken. Hoeft ook geen studio kwaliteit te zijn, gewoon een beetje in een goede middelmode. Voor 20-50 euro kun je namelijk best degelijke oordopjes kopen van andere merken.

  5. Die Beats is echt Pioneer of KrK kwaliteit, vooral de prijzen voor de koptelefoons gaat nergens over. Dit is nou typisch een geval van jongeren die dit kopen vanwege het merk en de hype eromheen, maar ze hebben 0,0 verstand van geluidskwaliteit en uiteindelijk interesseert ze geen fuck omdat het kuddegedrag is. Die oordoppen werken echt prima, vooral voor die prijs.

  6. Ik ben het er mee eens dat Beats een te hoge prijs heeft liggen voor haar producten, en dan met name de oordopjes. De Headsets zijn nog te doen. Ik heb laatst de B&W P3 aangeschaft, fenomenaal geluid, zitten lekker en kan ze uren aan een stuk gebruiken. Over Apple’s oordopjes heb ik echter niets te klagen. Natuurlijk kunnen ze niet tegen alle oordopjes op, maar daarvoor zijn ze dan ook niet bedoeld. Heel duur zijn ze ook niet, kijk maar naar Beats’ oordopjes die hierboven staan. Ook denk ik niet dat Apple Beats-oortjes bij een nieuwe iPhone gaat leveren – alles in de doos moet wel van Apple blijven, en niet een verzameling van collecties.

  7. De EarPods zijn geweldig voor hun prijs. Ik krijg altijd pijn in mijn oren van die in-ear dopjes, zelfs als ze over de driehonderd euro zijn, Apple heeft gewoon de beste pasvorm op Bose na, maar die zijn een stukje duurder… Voor het geld van de EarPods krijg je geen betere, voor het geld van Beats kan je ook Bose kopen… Misschien dat je een koptelefoon kan kopen met beter geluid voor het geld, maar daar hebben we het nu niet over.

  8. Had ik (echte) Beats Tour oordopjes gekocht een tijd geleden, waren ze binnen 24 uur stuk. Daarnaast hoorde je elke tik tegen de (forse) kabel extra luid in je oren. Wat een miskoop.

  9. De oortjes van Apple zijn absoluut matig. Ik heb oortjes van €30,- die ik al 2 jaar heb wat veel beter klinkt. Ik heb ook beats audio, goede kwaliteit! Alleen overpriced.

  10. Origineel geplaatst door Ralph84
    Die Beats is echt Pioneer of KrK kwaliteit, vooral de prijzen voor de koptelefoons gaat nergens over. Dit is nou typisch een geval van jongeren die dit kopen vanwege het merk en de hype eromheen, maar ze hebben 0,0 verstand van geluidskwaliteit en uiteindelijk interesseert ze geen fuck omdat het kudden gedrag is. Die oordoppen werken echt prima, vooral voor die prijs.

    De earpods zijn kwaliteit voor hun geld, beats is dit niét. Dit is echt een hype zoals Ralph84 zegt. Iemand met een béétje technische kennis ziet dit en audiofielen horen dit… Beats is een koptelefoon voor de jeugd… My first headphone… Een modeverschijnsel.

  11. Toch klinkt de bass een stuk beter bij Beats dan de originele Earpods van Apple. Laten nou veel mensen een goede bass belangrijk vinden en niet alleen de scherpte en de hoge tonen. Daarnaast vallen de Apple EarPods steeds uit mijn oren.

  12. Ik heb vele verschillende in-ears… maar die van Bose vind ik juist de meest waardeloze: klinken voor geen meter en zitten ook totaal niet lekker.
    De fijnste vind ik tot nu toe de Monster Turbine copper.
    Als je even wat tijd steekt in het zoeken van de juiste “afdichtingen” heb je een wereldgeluid.
    Tijdens een bezoekje aan de Apple Store heb ik koptelefoons geprobeerd en vond de Beats Studio’s lekker klinken, maar prijzig… 379 euro dacht ik.
    Na een beetje zoeken heb ik een tweedehands Studio gevonden (origineel) voor ongeveer een kwart… en ze klinken lekker! Vind ik…

  13. De oordopjes van Apple waren bij mij al binnen een jaar stuk. Ook was het geluid niet best, zeker niet in vergelijking met de oordopjes van Klipsch die ik nu heb. Prachtig goed gebalanceerd geluid. Sure heeft ook mooie producten. Die van Beats heb ik geprobeerd, maar daarvan zijn de bassen te sterk. Beats is een modeproduct, inderdaad niet voor audiofielen.

  14. Ik ben eindelijk ontzettend blij met mijn oordopjes. Ik koop ze altijd weer opnieuw 🙂 het geluid is prima en omdat ze niet zo duur zijn kan ik ze makkelijker ik mijn zak stoppen zonder zorgen te maken.

  15. Kwaliteit oordopjes en hoofdtelefoons altijd goed voor hevige discussies, mede omdat objectieve criteria (zoals frequentiekarakteristiek) niet zaligmakend blijken te zijn. Feit is wel dat de spullen van Beats er in alle serieuze audiopublicaties slecht tot zeer slecht afkomen, ook omdat de zoor sommigen geroemde basweergave alle perken te buiten gaat.

  16. Origineel geplaatst door Radar
    Na een beetje zoeken heb ik een tweedehands Studio gevonden (origineel) voor ongeveer een kwart…..en ze klinken lekker! Vind ik…….

    Voor een kwart van de prijs? Dat klinkt als te mooi om waar te zijn. Vrees ik dat ‘t wel ‘ns een namaakproduct uit ‘t verre oosten kan zijn. Google maar ‘ns of check eBay! Is algemeen bekend dat van Beats heel veel namaak op de markt is, dieniet van echt te onderscheiden is behalve het geluid dan… want ja, het verkoopt goed hè!

  17. Ik vind dat muziek een persoonlijke smaak is en daar valt niet over te twisten. Maar de in ear headphones vind ik persoonlijk, ja daar is die weer, gewoon ruk!Daarom vind ik de EarPods van Apple een uitkomst en qua prijs/kwaliteit gewoon top!Als ik een top hoofdtelefoon wil voor goed geluid koop ik dus er gewoon een.

  18. Het is natuurlijk niet eerlijk om een hele productlijn te beoordelen op slechts één exemplaar maar ik vind die Beats ronduit bagger, nog los van de achterlijke prijs. De geluidskwaliteit is zeer mager (alsof je alles door een Pringles koker hoort) en het spul is gemaakt van goedkoop plastic. Het snoertje was al binnen een paar maanden kapot terwijl het apparaat nauwelijks werd gebruikt.
    Grootste miskoop ooit. Helaas had ik em uit de VS meegenomen en kon ik em niet even retourneren. En op marktplaats geven ze er ook geen drol voor.
    Onbegrijpelijk dat Apple met die boeven in zee gaat. Als het Apple om “fashion-accessories” gaat, hadden ze beter Gucci of Louis Vuitton kunnen kopen en niet die plastic prut voor op de koppen van die verwende voetballers!

  19. Origineel geplaatst door Marvin
    Toch klinkt de bass een stuk beter bij Beats dan de originele Earpods van Apple. Laten nou veel mensen een goede bass belangrijk vinden en niet alleen de scherpte en de hoge tonen. Daarnaast vallen de Apple EarPods steeds uit mijn oren.

    De bas is niet beter maar meer opgekrikt, dat is het enige geluidsverschil met oordopjes van beats en die van de Aldi. Dit ‘truukje’ kun je zelf simpelweg doen door de lage tonen harder te zetten. Dit zit niet standaard in music player van Apple maar bij andere muziek Apps zou je dat eventueel kunnen proberen.
    Apple’s EarPods zijn met veel nauwkeurigheid ontwikkeld. Ze kunnen nog beter maar ze zijn zeker op de goede weg. Hier hebben ze beats niet voor nodig

  20. Beats is geen rommel, maar een beetje audioliefhebber heeft snel door dat het, zeker voor de prijs, absoluut niet aan aan de verwachtingen voldoet. De Apple EarPods precies andersom. Zeer goed geluid voor weinig geld. En voor mij de enige in-ear koptelefoons die goed zitten en ik niet zo smerig vind. Trouwens; een AKG voor de helft van de prijs van een Beats is overigens al gauw 10 x zo goed. Mensen kopen inderdaad de Beats vanwege het merk. Zelfde als dure merkschoenen. Laten zien wat je hebt en wat je kan betalen. Qua marketing hebben ze het erg goed voor elkaar.

  21. Tja dat de Apple earphones niet zo best zijn maakt voor de gemiddelde consument niks uit.
    Plus het is een kwestie van smaak. Beats lijkt idd meer gericht op hype hip zijn dan daadwerkelijk gericht op buitengewone kwaliteit. En waarom zouden ze ook? Niet dat ik t er mee eens ben, maar hun huidige model levert ze veel geld op. Blijkbaar vinden hun kopers kwaliteit niet heel erg belangrijk. 😛

  22. @Bert: heb jij beats dan.

  23. Apple oordopjes klinken 100x beter dan beats oordopjes

  24. @Lars: idd!en de eerste oordopjes die tenminste ook lekker zitten..!

  25. De beste koptelefoon? Die gebruik ik al jaaaaren, en dat is de Koss KCS75. Hij kost niet meer dan 17 euro inclusief verzendkosten, maar ik GARANDEER je dat je nog nooit iets beters gehoord hebt!!!
    Check this
    Ps: Hou je niet van oorclips (wel errug handig als je een pet draagt!), neem dan de “over het hoofd” versie, de Koss PortaPro. Zelfde geluidskwaliteit, maar dan een mooie 80’s old school versie.

  26. De een vind de duurste de beste, de andere de goedkoopste. Daar kunnen we wel over blijven zeuren!! Het is geen discussie waard, ieders gehoor is anders. Dussss…

  27. Origineel geplaatst door Patrik
    De een vind de duurste de beste, de andere de goedkoopste. Daar kunnen we wel over blijven zeuren!! Het is geen discussie waard, ieders gehoor is anders. Dussss…

    Maar iedereen wil de beste geluidskwaliteit voor zo weinig mogelijk geld. Daarom beveel ik hier de KCS75 en PortaPro aan.
    Kijk maar eens rond op http://www.head-fi.org. Dan zul je zien dat er heel veel kwaliteit voor weinig geld is.

  28. Ik heb zelf veel verschillende headsets gehad en sinds kort beats. Mensen moeten niet zoveel napraten als ze het zelf niet ondervonden hebben. Uit die beats komt echt een prachtig geluid. Real value 4 money .

  29. “Met spullen van Beats koop je geen kwaliteit maar doe je een mode-statement”, is de strekking van wat veel mensen hierboven beweren. Dat is erg frappant voor Apple fans waarvan bekend staat dat ook hun hang naar Apple producten voor een flink deel mode-gestuurd zijn. Dat lijken we na al die jaren van Apple-gebruik voor het gemak maar even vergeten te zijn 😉

  30. Mits een kleine opleg om de prijs van de EarPods koop je een iBeats in-ear koptelefoon, dus zo duur zijn ze nu ook weer niet.

  31. En die van Beats zijn niet slecht…

  32. Ik heb eergisteren in New York Klipsch S4i II gekocht voor slechts 49 Dollar (39 Euro)
    Van tevoren heb ik alle Apple oortjes en de apple in-ear al gehad. De Klipsch S4i zijn geweldig! Ik heb ook de Bose MIE2 getest, maar helaas is daarvan het geluid “te ver van je vandaan”

  33. Origineel geplaatst door Floyd
    “Met spullen van Beats koop je geen kwaliteit maar doe je een mode-statement”, is de strekking van wat veel mensen hierboven beweren. Dat is erg frappant voor Apple fans waarvan bekend staat dat ook hun hang naar Apple producten voor een flink deel mode-gestuurd zijn. Dat lijken we na al die jaren van Apple-gebruik voor het gemak maar even vergeten te zijn 😉

    Dat is een heersende opvatting bij niet-Apple fans ja.

    Ik word zelf al decennia gedreven door het gebruiksplezier van Apple producten en omdat ik ze vaker gebruik dan mijn fiets en auto ben ik bereid er goed voor te betalen.

    De koptelefoons die Apple bij zijn producten levert klinken overigens veel beter dan alle ander koptelefoons tot ca 60 euro die ik heb geprobeerd. Beats ken ik niet.

  34. Persoonlijk moet ik ook niks hebben van die lelijk klinkende koptelefoons of oordopjes van Beats, geef mij maar Sennheiser. Ziiten lekker en geven mooi geluid voor een prima prijs.

    En waarom gaat Apple niet in zee met Dolby, net als Amazon met z’n Kindle tablets gedaan heeft? Geeft een extra dimensie aan games en films.

  35. Ik snap niet hoe men die EarPods goed kan vinden. Ze zijn beter dan die vorige oordoppen, maar verre van goed. Goed genoeg dat ze er gratis bijzitten, maar ik zou ze nooit willen kopen, voor 30 euro krijg je echt wel betere opties. Daarnaast passen die EarPods niet in mijn oren. Ze gaan irriteren en vallen er te snel uit. Apple heeft wel degelijk hulp nodig op dat vlak, Beats brengt een interessant perspectief, met een hele grote groep volgelingen. Het lijkt mij hoe dan ook een goede investering.

    Het blijft altijd een debat met zelfbenoemde audiofielen. Beats is wel duur, te duur, maar verre van slecht. Uitgerekend op een Apple-site wordt er geoordeeld over een te hoge prijs, hoe ironisch is dat.

  36. Origineel geplaatst door Gert
    Dat is een heersende opvatting bij niet-Apple fans ja.Ik word zelf al decennia gedreven door het gebruiksplezier van Apple producten en omdat ik ze vaker gebruik dan mijn fiets en auto ben ik bereid er goed voor te betalen.

    Helemaal mee eens, iedereen bepaalt zelf waar ze hun geld aan uitgeven!
    Android gebruikers geven gemiddeld nou eenmaal niet veel uit aan de beleving van hun smartphone en dat is een feit (blijkt uit diverse onderzoeken). Premium heeft zijn prijs en iedereen bepaalt zelf hoever hij hier in gaat met uitgaves.

    Maar ik betwijfel bovenstaande reacties dat Beats een modefenomeen is, dat zal de tijd gaan uitwijzen.

    En daarbij Apple producten een mode gestuurd te noemen? Hoe lang duurt iets wat in de mode is volgens jouw dan? Laten we dan voor het gemak ook even vergeten dat Apple de smartphone beleving totaal heeft veranderd sinds de iPhone in 2007 en dat de rest daarna dit voorbeeld ging volgen. Dus wat bazel je eigenlijk.

  37. Beide meuk. Doe mij maar B&W of JBL

  38. Geef mij de oordopjes van Sennheiser maar, kosten ook € 30,- en klinken zeker beter dan de standaard apple.

    Sorry, maar dat is mijn mening, ik vind de Sennheiser gewoon beter klinken.

  39. Apple kan (met zijn overhypte spul) nog heel wat leren van Beats met zijn hyper ovethypte spul dat nog absurd duur is
    Dr Dré heeft niet zozeer een hele generatie aan de muziek gekregen (die daar anders echt ook wel gekomen was) maar zo ook nog eens volledig verpest qua smaak
    In de Board dus, die graai-hippie !

  40. Origineel geplaatst door Chris
    Apple kan (met zijn overhypte spul) nog heel wat leren van Beats met zijn hyper ovethypte spul dat nog absurd duur is
    Dr Dré heeft niet zozeer een hele generatie aan de muziek gekregen (die daar anders echt ook wel gekomen was) maar zo ook nog eens volledig verpest qua smaak
    In de Board dus, die graai-hippie !

    Vergeet niet dat een iPhone zijn succes te danken heeft aan de jaarlijkse hype die ontstaat in de aanloop naar de voorstelling van de nieuwe generatie. Mensen zijn bereid om dagen voor een winkel doorbreken brengen om hem als eerste te hebben.

    Als het over dure elektronica gaat, gaan Apple en Beats hand in hand, op beide wordt er een enorme marge verdiend en het is best prima spul, maar smaak en instelling van iemand spelen een enorme rol.

    Ik heb nu twee setjes ibeats onderweg naar mij, waarom? Gewoon omdat ik Beats prima spul vind.

  41. Hmm…. al dat gezeik over de beats oordopjes, zelf heb ik gewoon de MM70i in-ears van Sennheiser, kosten 2x zoveel als Apple’s EarPods maar hebben dan wel 2x zo’n goed geluid, en ook diepere en heldere bassen maar niet op de manier bij de in-ears van beats dat ze als het ware opgekrikt zijn. Bellen daarentegen is met de Sennheiser een verademing want ook het microfoontje in de aan de kabel zittende afstandsbediening is bij deze beduidend beter dan de microfoon die in Apple’s Earpods zit (die bij mijn iPhone 5 mee kwam) daarnaast is ook spraak duidelijker te verstaan, zelfs zonder dat HD-Voice volledig is uitgerold bij de providers hier in Nederland.

    Offtopic:
    Daarnaast heb ik sinds deze week ook eindelijk eens mijn oude Philips draadloze koptelefoon (over-ear; voor thuis gebruik met stereo/hifi, tv, dvd/bluray, pc/mac) de deur uitgedaan en toch de stap gewaagd om een flink duurdere Sennheiser RS170/HDR170 aan te schaffen bij Bol.com en ook die is in mijn opinie beter dan nog veel duurdere Beats over-ears.. (oh en natuurlijk beter dan mijn oude philips van de jaren 90′)

  42. Vorig jaar op zoek geweest naar een headset en ik heb expres geen review gelezen maar gewoon gekeken naar wat ik het beste vond klinken. Mode hou ik me absoluut niet mee bezig. Ik kende Beats Audio dan ook nauwelijks. Heb o.a. ook B&W opgehad maar uiteindelijk vond ik de Beats Audio gewoon het beste klinken.

    Die heb ik dus gekocht. En heus niet om er stoer uit te zien want ik gebruik hem alleen thuis.

    Achteraf lees ik dan dat Beats Audio door ‘de experts’ niet hoog gewaardeerd wordt. Ik ben blij dat ik dat van tevoren niet gelezen had, anders had ik misschien toch een andere gekocht terwijl ik die Beats Audio gewoon het fijnst vond.

    Smaken verschillen dus. En wat experts goed vinden moeten experts zelf weten. Ik wil geluid dat IK mooi vind en niet wat experts mooi vinden. 🙂

  43. Die Apple oordopjes zijn gewoon goed!
    Beats is ok, maar een hype en overpriced.
    Sennheizer is top en heeft mijn voorkeur.

  44. Gelukkig kan beats by swag nooit en te nimmer tippen aan sennheiser.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.