Jimmy Iovine: ‘Apple’s oordopjes zijn slecht’

Beats-oprichter Jimmy Iovine vindt de Apple-oordopjes slecht. De peperdure oordoppen van Beats zijn veel beter, beweert Iovine.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-EarPods-houten-tafelAudiofanaten hebben geen goed woord over voor de oordopjes van Beats. Maar de jongeren op straat zijn er gek op. Jimmy Iovine, mede-oprichter van Beats Electronics, staat vierkant achter zijn bekritiseerde oordopjes en deelde tijdens een interview vannacht zelfs een extra sneer uit naar de legendarische witte oordopjes van Apple. Hij vindt ze slecht.

They make those to make sure the machine works. You listen to Apocalypse Now, and the helicopter sounds like a mosquito. It’s not their responsibility to make good headphones. They make phones.

Iovine denkt dat Beats het beter heeft aangepakt:

We turned an entire generation on to audio.


Op dat laatste punt heeft Iovine wel gelijk: de verkoopcijfers van Beats-headsets en oordopjes schoten de afgelopen jaren door het dak. Je ziet de rode headsets overal: bij voetballers, artiesten en mensen die erbij willen horen.

iovine-cue-swisher-mossberg

Opmerkelijk genoeg sloot Apple’s iTunes-baas Eddy Cue zich enigszins aan bij de uitspraken van Iovine en antwoordde lachend:

We make the best headphones that come in the box. When you want to make incredible sound, it costs more money.

Het onderwerp kwam ter sprake toen interviewer Walt Mossberg opmerkte, dat Apple zelf al oordopjes maakt. Waarom zouden ze de controversiële oordoppen van Beats dan nog nodig hebben? Maar er is natuurlijk wel een opmerkelijk prijsverschil: de witte oordopjes die bij iPhones en iPods worden meegeleverd mogen niet teveel kosten. Apple verkoopt ze zelf voor €29. Dat scheelt nogal wat met het Beats-aanbod van in-ear oordopjes:

beats-urbeats

Beats urBeats: €99,95

beats-tourin

Beats Tour: €149,95

beats-powerbeats

Beats Powerbeats: €149,95

De kans is klein dat Apple bij de iPhone en iPod voortaan Beats-oordopjes gaat meeleveren. Die zijn simpelweg te duur om ‘gratis’ bij een product te stoppen. De EarPods die sinds de iPhone 5 worden meegeleverd bij nieuwe producten waren een stap vooruit. In een video uit 2012 met voice-over van Jony Ive, is te horen dat Apple geluidskwaliteit ook heel belangrijk vindt. Ive was vooral trots op de rijke, krachtige bas die de oordopjes aankunnen – precies de eigenschap waarmee Beats ook adverteert.

https://www.youtube.com/watch?v=8Rme3uZ_abc

Update: De video van het interview met Eddy Cue en Jimmy Iovine is beschikbaar en hieronder te zien. Omdat het en Flash-video is heb je kans dat het filmpje niet goed te bekijken is op je iPhone of iPad. Blader in dat geval even door naar de site van Re/code of kijk via de browser op je desktop.

Click here to display content from player.theplatform.com

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.