JavaScript benchmarks tonen dat Mobile Safari niet langer de snelste is

Mobile Safari is niet meer de snelste browser dat op een smartphone is te vinden. Google is met de update naar Android 2.2 de iPhone browser voorbijgestreefd. Ars technica heeft de browsers van Android en iOS4 aan een aantal tests onderworpen. Deze tests laten zien dat de JavaScript prestaties bij Android 2.2 beter zij.

Google is met Android aan een enorme opmars bezig en vroeg of laat zal Android de iPhone dan ook voorbij zijn gestreefd. Het martkaandeel van Android komt langzaam in de buurt van de iPhone en Google blijft het besturingssysteem met een noodgang doorontwikkelen. Onlangs heeft de internetgigant een nieuwe versie van haar besturingssysteem voor smartphones uitgebracht. Android 2.2, dat ook bekend staat onder de naam Froyo, brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Een van deze verbeteringen is in de browser van Android. Een prestatieverhogende JIT Compiler is ingebouwd in Android’s Dalvik runtime-omgeving en de browser is verder geoptimaliseerd. Door deze verbeteringen is de browser een van de snelste, zo niet de snelste van dit moment.

JITstaat voor Just In Time-compilatie, waardoor software sneller kan draaien dankzij het compileren van bytecode naar native code in runtime. Ars Technica heeft Froyo op een Nexus One geïnstalleerd en de smartphone getest op de JavaScript-prestaties. Sunspider en V8 benchmarks, twee standaarden die de JavaScript prestaties meten, laten zien dat Froyo’s browser 3x sneller is dan de browser in de vorige versie van Android.

Ars technica heeft dezelfde tests bij een iPhone 4 uitgevoerd en deze resultaten naast die van de Nexus One gelegd. Dit laat zien dat het Android-toestel bij JavaScript beduidend sneller is dan de iPhone 4. De Sunspider-benchmark toont dat Android 2.2 bijna 2x zo snel is als de iPhone 4 met iOS 4. Op de V8 benchmark scoorde de Nexus One meer dan drie keer beter. Hieronder is dit alles nog te zien in een grafiek (bij Sunspider is lager beter en bij V8 is juist hoger beter).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2010, 18:58
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen android, benchmark, ios 3, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.