Vrouw op fiets

Nu officieel gestart: ‘Spoken Editions’ leest artikelen voor in iTunes

Apple is officieel gestart met iTunes Spoken Editions, waarbij artikelen worden voorgelezen. Mogelijk is de dienst nodig voor de Siri-speaker die Apple aan het ontwikkelen is.

Zou jij tijdens het dagelijkse ritje naar je werk liever luisteren naar nieuws, in plaats van voorovergebogen over je schermpje te zitten? Dat kan vanaf nu, want Apple heeft officieel de ‘Spoken Editions’ in iTunes onthuld. Hiermee kun je luisteren naar voorgelezen artikelen van meer dan 40 bronnen, zoals Reuters, Wired, IGN, Jezebel, Playboy (yup, zonder plaatjes) en de Huffington Post. Het werkt ook in de Nederlandse iTunes Store, maar de voorleesteksten zijn wel in het Engels.


iTunes Spoken Editions in iTunes

Spoken Editions leest het nieuws voor

In september lekten Apple’s plannen rond ‘Spoken Editions’ al uit, nadat een webpagina per ongeluk online verscheen. Een paar dagen later kan Apple officieel het doek er vanaf trekken. Het gaat om audioversies van geschreven artikelen. Je vindt ze terug in iTunes op de desktop en in de Podcasts-app. “Te druk om je favoriete websites te lezen?” schrijft Apple op de speciale pagina in iTunes. “Ze zijn perfect om het laatste nieuws mee te krijgen terwijl we autorijden, sporten of gewoon zin hebben om achterover te leunen.”

Je vindt de nieuwe sectie op http://itunes.com/SpokenEditions.

De gesproken teksten worden geleverd door SpokenLayer, een bedrijf dat RSS-feeds omzet naar audio-opnames en bij elke publicatie een eigen stem kiest. Om de verhalen te bekostigen gaat Apple advertenties afspelen, waarbij de inkomsten met de uitgevers worden gedeeld. Het plan van SpokenLayer is om honderden afleveringen per week te maken.

Amazon Echo

Spoken Editions nodig voor Siri-speaker?

Mogelijk zit er meer achter deze plannen. Apple zou bezig zijn met een Amazon Echo-concurrent, waarmee je gesproken samenvattingen van artikelen kunt opvragen. Deze werkt volgens de geruchten met Siri en krijgt ook een camera met gezichtsherkenning, zodat de speaker de inhoud kan afstemmen op de persoon. Apple zou al prototypes van deze speaker aan het maken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.