Sunset Song movie trailer

iTunes Movie Trailers-app nu in Nederland en België, aangepast voor iPad Pro

De iTunes Movie Trailers-app is nu ook in Nederland en België te downloaden op iPhone en IPad. De app toont filmtrailers van films die ia iTunes te koop en te huur zijn.

Hou je van filmtrailers kijken, dan kun je nu ook in Nederland en België gebruik maken van de officiële app voor iPhone en iPad. Goed om te weten: iTunes Movie Trailers is nu ook als losse app op de Apple TV 4 verschenen. Op oudere Apple TV’s kon je al veel langer trailers kijken.

Sunset Song movie trailer

Toen Apple’s officiële iTunes Movie Trailers-app gisteren voor het eerst in lange tijd weer een update kreeg, checkten we meteen of de app inmiddels in de Nederlandse en Belgische App Store beschikbaar zou zijn. Dat was ‘s ochtends nog niet het geval, maar inmiddels kunnen we de app ook in onze landen downloaden. In de app vind je trailers van films die momenteel of binnenkort via iTunes te koop en te huur zijn.

Op de Nederlandse en Belgische Apple TV’s vind je al veel langer de mogelijkheid om filmtrailers te kijken, dus het is de vraag waarom Apple er zo lang over heeft gedaan om de app ook op iOS beschikbaar te stellen. De vernieuwde app brengt meteen wat handige verbeteringen mee, zoals aanpassingen voor de iPad Pro en opgevoerde performance en stabiliteit. Volgens Apple gaat het om kleine verbeteringen. Aanpassingen voor iOS 9 zijn er echter niet gedaan, dus je kunt geen gebruik maken van Split View of Picture in Picture. Dat is jammer, want Apple zou het goede voorbeeld kunnen geven aan externe ontwikkelaars, door nieuwe mogelijkheden ook meteen in de eigen apps in te bouwen. Afgelopen week was er dan ook kritiek van Apple-watcher Walt Mossberg dat Apple’s eigen apps wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.

iTunes Movie Trailers voor iOS

Bij het opstarten van de app zie je filmposters, waarop je kunt tikken om de bijbehorende trailer te zien. Twee films zijn momenteel extra uitgelicht: Sunset Song (zie afbeelding) en Pandemic. Beide draaien binnenkort in de bioscoop en zijn ook al vroegtijdig via iTunes te bekijken.

Tipgever: @mhoutman

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2016, 13:25
Categorie Apps
Onderwerpen films, itunes, trailers

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.